Subsidie voor 7 bevrijdingsactiviteiten

NEEDE – In 2015 vieren wij dat het 70 jaar geleden is dat Nederland bevrijd is. Daarom worden er ook in Berkelland activiteiten georganiseerd. Het college heeft een budget van 7.000 euro beschikbaar gesteld om initiatiefnemers te ondersteunen. College kent aan de volgende 7 activiteiten een subsidie toe.

Ruurlo: De Stichting 4-5 mei commissie Ruurlo ontvangt een subsidie van 1.000 euro voor het bevrijdingsconcert op 1 april en een tweetal tentoonstellingen. De stichting heeft een bevrijdingsconcert georganiseerd op 1 april. Daarnaast zijn er twee tentoonstellingen: Voor met name schoolkinderen. De tentoonstelling ‘de Wereldexpress’ gaat over hoe je vrede maakt en herdenk. Dit gaat over sociale cohesie en vooroordelen. En de tentoonstelling ‘vrijheid en herdenken’. Er worden veteranen uitgenodigd.

Borculo: Aan de aanvraag van de gezamenlijke Oranjeverenigingen van Haarlo, Borculo, Gelselaar en Geesteren is een subsidie toegekend van 3.000 euro. Er wordt een bevrijdingsfeest georganiseerd in Borculo op 5 mei. Dit feest houdt onder meer in: de aankomst van de bevrijdingsvuurestafette vanuit Wageningen. Voor kinderen ballonnen, een schminkkraam, een springkussen, een mega stormbaan. Voor alle leeftijden een muziekprogramma met 5 muziekkorpsen, koren, bekende popbands. Minder mobiele mensen worden vanuit de omliggende kleine kernen naar Borculo gebracht.

Aan het de Stichting Veteranenplatform Berkelland is een subsidie toegekend van 500,00 euro voor een bevrijdingsconcert. Het bevrijdingsconcert wordt op 29 maart gehouden in de Volharding in Borculo voor de hele gemeente Berkelland. Het programma is geënt op de 70 jarige bevrijding, muziek van Glenn Miller/Vera Lynn, gelardeerd met videobeelden van veteranen en bevrijding. Het platform vraagt een subsidie van € 500,00. Orkest: Fanfare bereden Wapens o.l.v. ritmeester Harold Lenssen.

Neede: Aan de Oranjevereniging Neede is een subsidie toegekend van 500,00 euro voor de bevrijdingsmarkt. Er wordt een bevrijdingsmarkt georganiseerd rondom de kerk en het Vlearmoesplein en combinatie met de bloemenmarkt. Er komen twee koren die voor de muzikale omlijsting zorgen.

Eibergen: Aan 3 initiatieven in Eibergen is een subsidie toegekend van 500,00 euro. In Het Spieker wordt op 10 mei een bevrijdingsconcert gehouden 10 mei m.m.v. Dutch Swing Orkest uit Deventer in het Spieker. Muziekvereniging Euphonia houdt een bevrijdingsconcert op 1 april op kamp Holterhoek in samenwerking met diverse solisten.

Seniorenkoor Stem en Klank houdt 2 mei een bevrijdingsconcert in de Oude Mattheuskerk. Zij hebben hun jubileumconcert het thema “Oorlog, vrede en bevrijding” gegeven. Veel leden van het koor hebben persoonlijk de oorlog en de bevrijding meegemaakt. Het oudste lid is van het koor is 93.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Subsidie voor 7 bevrijdingsactiviteiten”

  1. Jammer dat daar zoveel geld in gestoken word terwijl de gemeente Berkelland flink bezuinigd op de zorg voor de ouderen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven