Wie zijn winnaars van sporverkiezingen?

EIBERGEN – Carina Rijgwart-Terhurne, Henk Harenberg en de Insance Dance Crew zijn vrijdagavond de grote winnaars geworden van de sportverkiezingen van Eibergen, Beltrum en Rekken over het jaar 2014 van de Eibergse Sport Federatie. Voor een volle zaal De Klok werden nog meer prijzen uitgereikt. Rijgwart-Terhurne werd vorig jaar met haar paard Zip Overijssels kampioen Samengestelde Wedstrijd (dressuur, springen en cross). In Tsjechië behaalde ultraloper Harenberg een derde plaats in zijn leeftijdscategorie tijdens een 48-uurs loop. De Insane Dance Crew, onderdeel van gymnastiek- en turnvereniging Odival, werd in sportpaleis Ahoy in Rotterdam Nederlands kampioen streetdance in de hoogste categorie.

Uit liefst elf kandidaten werd Amy te Nahuis gekozen tot sporttalent van het jaar. In het Hongaarse Boedapest won de jonge Eibergse bij de vecht- en verdedigingssport Shaolin Kempo liefst twee wereldtitels. De Annie Borckink Trofee ging deze keer naar de touwtrekploeg tot 700 kilogram van VIOS Bison. Het team pakte vorig jaar tijdens de open wereldkampioenschappen in het Amerikaanse Wisconsin de zilveren plakken. Voor Jolanda Klumpers, trekster van de touwtrekvereniging Eibergen, was er een Annie Borckink Award. Tijdens datzelfde toernooi won zij in verschillende teams meerdere medailles.

De prijzen voor de ‘vrijwilliger(s) van het jaar’ gingen naar klussengroep De Ondergrondse van de voetbalvereniging VIOS Beltrum en de bouwcommissie van de voetbalvereniging FC Eibergen, die uit Paul Bauhuis, Henk Boevink en Johan Schot bestaat. Tenslotte was er nog de uitreiking van de Publieksprijs. Deze ging naar Jemima Huijer. Als jeugdlid van de atletiekvereniging ASV won zij vorig jaar zilver bij het kogelstoten op de nationale kampioenschappen outdoor in het Olympisch Stadion in Amsterdam en brons bij diezelfde discipline op de Nederlandse indoorkampioenschappen in Apeldoorn.

De verkiezingen werden gepresenteerd door Sjoukje van Ommeren. Zij werd op vakkundige wijze bijgestaan door burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Wie zijn winnaars van sporverkiezingen?”

  1. hans schorren

    Dus een overijssels kampioen gaat boven een wereldkampioen en zelfs een derde plaats bij de mannen boven een wereldkampioen? Logisch!

  2. Een Overijssels kampioen gaat boven een wereldkampioen en een derde plaats ook? Waar haal je dat vandaan? Je praat over drie totaal verschillende categorieën. Kwestie van goed lezen. In alle categorieën moeten de kandidaten aan minimumeisen voldoen, daar draait alles om. Soms heb je in bepaalde categorieën Nederlands kampioenen, Europese kampioenen en wereldkampioenen en in andere jaren niet. Dat is bij alle deelnemers bekend en gaat al meer dan twintig jaar lang zo. Ook de regels rond de Annie Borckinkprijs zijn bij iedereen bekend en zijn op de avond zelf ook nog eens uitgelegd. Er is niks vaags aan. Tenzij je de achtergronden en regels niet kent. Tja, dan lijkt alles vaag … Het was een mooie en goed georganiseerde avond (voor een volle zaal), waar ook burgemeester Van Oostrum in zijn rol als co-presentator zich van zijn beste kant liet zien.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven