Borculoseweg gaat half april op de schop

NEEDE – Na de Nieuwstraat, Oudestraat en Marktstraat gaat binnenkort het volgende revitaliseringsonderdeel van het centrumplan Neede van start. Het gaat om een deel van de Borculoseweg, vanaf de kruising Borculoseweg-Rapenburg tot aan de Leeuwerikstraat en aanleg regenwaterriool en herinrichting van de Leeuwerikstraat. Wethouder Han Boer: “We naderen de finish van de revitalisering van het centrum van Neede. Na het werk aan de Borculoseweg rest als laatste nog de sloop en de herinrichting rondom het Bastion.” Op 26 november 2014 zijn de plannen voor de Borculoseweg gepresenteerd. Over de plannen met de regenwaterleiding door de Leeuwerikstraat is er op 3 december een inloopavond geweest. In goed overleg met de aanwonenden en winkeliers zijn beide plannen op enkele punten aangepast. Onder andere is er een betere ontsluiting van de kruising Borculoseweg-Rapenburg en komen er extra parkeerplaatsen bij Albert Heijn. Dit gebied wordt ingericht als 30-km zone.

De aanbesteding van het werk is half april. De aannemer zal dan begin mei starten met de uitvoering van de kruising Borculoseweg-Rapenburg. Vervolgens komt er in de rest van de Borculoseweg (winkelgebied) tot en met de Leeuwerikstraat een regenwaterriool en nieuwe bestrating. Het bestaande (vuilwater)riool is nog van goede kwaliteit en hoeft niet vervangen te worden. Deze werkzaamheden zijn voor de bouwvakvakantie (medio juli) klaar.

Met het leggen van het regenwaterriool door de Leeuwerikstraat naar de vijver bij de Fazantweg beginnen we na de bouwvakvakantie. De Leeuwerikstraat wordt opnieuw ingericht. Dat gebeurt met hetzelfde materiaal dat uit de bestaande bestrating komt. Dit werk begint na de bouwvakvakantie en is eind oktober 2015 klaar.

Als laatste onderdeel van het centrumplan Neede volgt nog de sloop en herinrichting rondom het Bastion. Dat staat gepland na de bouwvak.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Borculoseweg gaat half april op de schop”

  1. Nee! Er is eindelijks weer activiteit in Neede vooral aan deze weg, ik geloof niet dat de ondernemers er blij mee zijn.

  2. “We naderen de finish van de revitalisering van het centrum van Neede” haha, ligt er aan wat je onder ’t centrum verstaat…. Waarom is de parkeerplaats van ten Hoopen aan de Nieuwstraat opgekocht? Zou toch óók zijn om de Nieuwstraat (=ook centrum) te verfraaien? Hoe zit het met het Busplein? (centrum voor hangjeugd en vandalisme!). Zolang er geen woningbouw wordt toegestaan langs de Nieuwstraat, op café de Tijd en het pand Steenman zal de verkrotting van ’t centrum alleen maar verder gaan….

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven