Eiberrun: Gemeente pakt fietspad aan

EIBERGEN – Over 5 weken is het weer zover: de 17e Eiberrun op zondag 31 mei. De organisatie is achter de schermen druk bezig om alle taken uit het draaiboek uit te voeren. Daarnaast wordt er gewerkt aan de punten die naar voren zijn gekomen uit de evaluatie van 2014. Zo is onder andere het programma ingekort met een uur: 10.45u 4 EM Discus Florijn Dog Run (2 ronden, 6.4km), 11.30u 10 EM Wedstrijd en Bedrijvenloop (2 ronden,16.1km), 11.30u 5 EM Wedstrijd en Bedrijvenloop (1 ronde, 8.05km), 13.15u 2 EM Recreatieloop (2 ronden, 3.2km), 13.45u 1 EM Recreatieloop Jeugd 10 t/m 13 jaar* (2 ronden,1.6km), 14.00u 0,5 EM Recreatieloop Kids 4 t/m 9 jaar* (1 ronde 0.8km).

Tevens wordt er door de gemeente gewerkt aan het parcours, in het bijzonder het in slechte staat verkerende fietspad ter hoogte van de Schurinkweg. In 2016 ligt er een nieuw fietspad, maar voor dit jaar zal het pad speciaal voor de Eiberrun gefatsoeneerd worden.

De Eiberrun zit de laatste jaren flink in de lift. De eerste voortekenen voor dit jaar zijn goed. Zo zijn er aan de clinics van Bertvogel4running ruim 190 deelnemers begonnen. De Eibergse basisscholen zijn actief in het enthousiasmeren van de jongste generaties. Hondenbezitters zijn druk aan het trainen samen met de hond voor de 4 Mijl. De competitie tussen de bedrijventeams zal ook gaan toenemen, er is namelijk veel aanwas van nieuwe bedrijven. Svedex Deuren in Varsseveld (5EM kampioen) en Fysik Professionals in beweging (10EM kampioen) kunnen hun borst nat maken, de concurrentie om de titel Achterhoeks Kampioen gaat toenemen.

Vorig jaar is het start/finish terrein flink onder handen genomen. Dit is de gezelligheid van het evenement ten goede gekomen. Op details zullen er dit jaar wat aanpassingen gedaan worden, om het nog beter te maken. Er komt meer ruimte in de fuik en een grotere toiletvoorziening voor de lopers. De feesttent wordt gereserveerd voor de bedrijventeams en biedt opslag van de sportspullen. De mobiele horecatap is weer aanwezig, zodat iedereen daar een drankje kan nuttigen. Sportwijzer uit Eibergen verzorgt een springkussen voor de jongste generaties en een spectaculaire obstakelbaan voor de oudere kinderen. Daarnaast zullen de kinderen vermaakt worden door SKE Kinderopvang. Tenslotte zullen enkele winkeliers hun deuren openen tijdens de wedstrijd. Kortom: er is die dag weer volop reuring in het centrum van Eibergen.

De voorinschrijving via www.eiberrun.nl is nog tot en met vrijdag 22 mei geopend. Profiteer tot en met die datum van €2,50 korting en ontvang je voornaam op het startnummer.

Nieuwsgierig welke toppers er aan de start verschijnen. Herman Moelard van The Running Academy NL is druk bezig om de regionale top aan de start te krijgen op zondag 31 mei in Eibergen. Binnenkort meer daarover.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Eiberrun: Gemeente pakt fietspad aan”

  1. Bert als dat zo is dan is gemeente echt slecht bezig, er zijn wegen die slechter zijn in berkelland

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven