Openluchttheater heeft programma rond

EIBERGEN – Het Achterhoeks Streekfestival, de jaren 70/80 swingavond OLTskool  en het Achterhoeks Metalfest zijn dit seizoen drie nieuwe evenementen van Openluchttheater Eibergen. Eerder werd al bekend dat Kovacs, Bløf, Frank Boeijen en Jett Rebel naar Eibergen komen.

‘’Het leek ons leuk om een te gekke swingavond te houden. De dertienkoppige band Funky Fools speelt nummers van het legendarische Motown-label met onder meer James Brown, Aretha Franklin, The Commodores en Marvin Gaye. Tussen de twee live sets en op de afterparty draait de Rotterdamse deejay Ronny Hammond”, vertelt Hoofd Programmering Ida Meerdink. OLTskool (27 juni) heeft uitsluitend plaats op het swingplein, de tribunes worden afgeschermd. Er worden aan de zijkanten zit- en babbelcorners gecreëerd. Het terrein wordt sfeervol aangekleed met extra spotlights en spiegelbollen. Er zijn maximaal 700 tickets te koop.

Een ander nieuw evenement is het Achterhoeks Metalfest (30 mei). ‘’Voor metalfans zijn er in de buurt weinig concerten. Het leek ons leuk om voor deze doelgroep iets te organiseren.’’ Als headliner is Disabuse vastgelegd. Ook het Achterhoeks Streekfestival op zondag 19 juli is een nieuw evenement. Streekmuziek, streektaal en streekproducten staan hier centraal. Boh Foi Toch speelt twee sets, er komt een oerkok en er is een tapasweide tussen Berkelhaventje en theater. Er hebben zich al 40 deelnemers ingeschreven. Kraamhouders en exposanten kunnen zich nog aanmelden bij [email protected] .

Het Ongekend Goed Festival heeft plaats op 20 juni. Ook dit keer is de organisatie in handen van het openluchttheater en Poppodium Atak in Enschede. Talentvolle bands, singer-songwriters en deejays presenteren zich aan het publiek. Op 4 juli is het theater en park Oude Maat het decor van het Have A Nice Day Festival. Het seizoen wordt zaterdag 16 mei geopend met een gratis optreden door de bigband Melody and Rhythm.

Uitgebreide informatie over het volledige programma, inclusief veel video- en geluidsfragmenten, zijn te vinden op www.openluchttheatereibergen.nl. Ook de online ticketverkoop voor alle evenementen is gestart.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Openluchttheater heeft programma rond”

  1. Arnoud te Vaanholt

    Bij deze roep ik ‘eibergenaar’ uit tot de ‘grootste klager van Eibergen’. Voor hem is helemaal niets goed, ongeacht wat er georganiseerd wordt. En als er helemaal niets georganiseerd wordt, dan zal hij ongetwijfeld gaan klagen dat het een doodsaaie boel is in Eibergen. Uit de buurt (van het OLT) komen er overigens elk jaar nauwelijks klachten, maar dat terzijde.

    Het zal nu wel een vréselijk weekend voor onze ‘eibergenaar’ zijn. Vier dagen kermis in Eibergen! Herrie op de Brink, herrie in en rond de cafés en overal in de straten. Eibergen is er inmiddels wel aan gewend en neem het op de koop toe, maar ‘eibergenaar’ ligt vast vier dagen lang met zijn hoofd onder de dekens. Ik heb met hem te doen.

    Misschien is Eibergen met liefst 12.000 inwoners (een wé-reld-stad!) te groot voor hem en moet hij ergens in het buitengebied van Rekken (niet in de bebouwde kom!) gaan wonen. Elke avond zie je daar reeën en van herrie heb je daar geen enkele last.

    Complimenten voor de programmeringscommissie en het bestuur van het OLT. Het theater wordt werkelijk prachtig en met dit vernieuwde programma wordt er opnieuw iets geboden voor een zeer veelzijdig publiek.

  2. dat stomme betonblok lijkt toch nergens op wat een oud openluchttheater is moet je zo laten en geen tientallen meters betonblokken om vervolgens nieuwe bankje te plaatsen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven