Clusterdagen: Agenten meer op straat!

Politiedames maken een praatje met hun jonge collega's/foto Roy NijmanRUURLO/EIBERGEN – Meer contact met de burger… Hoe doe je dat? Je gaat zichtbaar de straat op… Dat is het doel van de clusterdagen die politie Berkelland organiseert. ”We willen vandaag nog meer aandacht besteden aan Ruurlo als dat we normaal doen. Vaak zijn we druk met andere zaken buiten Ruurlo. We willen mensen bekend maken met de gezichten van de politie. Het concept slaat goed aan. De drempel om contact te maken ligt nu veel lager. Inwoners hoeven niet naar Borculo te komen maar kunnen in eigen plaats hun verhaal doen”, zegt wijkagente Lisette de Mink (zie ook onderstaande video). Maar de aanwezigheid van de politie werkt ook preventief. ”Normaal rijden ze hier veel harder”, lacht een agente tijdens onze komst. ”We staan hier een tijdje op het Kerkplein en iedereen houdt zich aan de snelheid. Ook zie je ze aan gordels trekken.” Maar er is nog meer. Agenten spreken bijvoorbeeld ook winkeliers aan i.v.m. zaken rondom diefstal van goederen die buiten staan. De clusterdagen worden ook in andere kernen van Berkelland gehouden.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Clusterdagen: Agenten meer op straat!”

  1. Goed filmpje over de wijkagenten in Ruurlo. Mooi opgenomen. Vanaf de fiets maak je inderdaad meer contact met de burgerij.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven