Pot tevreden na gesprek op Ministerie

BORCULO – Naar aanleiding van de protestacties van medewerkers huishoudelijke hulp en de bemiddeling door Hans Borstlap heeft het college van burgemeester en wethouders van Berkelland twee weken geleden een brief gestuurd aan staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) met het verzoek om een gesprek. Daags daarna werd (tijdelijk) portefeuillehouder Joke Pot uitgenodigd op het Ministerie. Gisteren vond het gesprek plaats. Daarbij waren ook de gemeenten Amsterdam, Apeldoorn en Drimmelen enkele zorgaanbieders en het Ministerie van Sociale Zaken vertegenwoordigd.

Joke Pot in een korte reactie: “Het was een goed gesprek. We hebben de problematiek goed op tafel kunnen leggen. Dit geldt zowel voor de gemeenten als voor de aanbieders. We vonden elkaar op het uitgangspunt dat we gemeenschappelijk naar oplossingen willen zoeken. Concreet is er afgesproken dat op korte termijn onderzocht wordt of een code voor verantwoord marktgedrag kan worden opgesteld door en voor de betrokken partners: gemeenten/VNG, zorgaanbieders en vakorganisaties. Dit naar het voorbeeld van een gelijksoortige code in de schoonmaakbranche. De afspraken in deze code kunnen bijdragen aan het verkrijgen van de ook door ons gewenste duidelijkheid.”

Insteek van de kant van de gemeente Berkelland in de eerdere brief aan de Staatssecretaris is de best mogelijke zorg te blijven bieden voor de Berkellandse inwoners met behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid. Het college wil graag samen met betrokken partijen ‘toekomstgericht’ onderzoeken wat in het licht van dit uitgangspunt de mogelijkheden zijn om medewerkers in de huishoudelijke hulp ook op langere termijn aan het werk te houden.

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Pot tevreden na gesprek op Ministerie”

  1. zwarver gait

    Dank u mevrouw pot voor een code MAARRE UH ik heb liever wat centjes want zelfs m’n koelkast begint te knorren, edoch alle gekheid op een stokje WAAR BLIJFT ONS GELD????????

  2. Maar als Berkelland dan meer geld zou krijgen, gaan ze het dan ook voor huishoudelijke hulp gebruiken?? Of weer voor wat ander, zoals nu gebeurt,

  3. zou het dan toch goed komen met de thuiszorg?????
    en dat de bejaarden etc toch de hulp houden die betaalbaar is voor hen we moeten zeker weer even wachten kom luidjes, nu snel uitsluitsel geven, we wachten al zo lang!!!!!!!

  4. mensen die niks meer kunnen en allebei in een rolstoel zitten die kan je toch niet van huishoudellijk hulp verstoken laten dat,mag en kan niet wie,doet er de was dan? en het huishouden met stofzuiger rond en stofdoek nee jokepot als wethoudster heeft toch ook wel graag een schoon bed en ook een schoon huis.Als je gehandicapt geboren bent daar vraag je niet om,als je hele familie er niet meer is al uit de tijd dan,blijft er weinig over dan zorg en hulp van instantie,s en als,die niet meer willen mee werken geef me dan maar een spuitje mocht het zover zijn want,zo zou ik niet willen leven als ze nog geen tijd voor je hebben om je poep luier te verschonen wacht maar,tot we avonds komen je in de pyama helpen schade is dat en dat is sensire me vriendin heeft een klacht ingediend en terecht ook hoe krijg je openwonden en doorliggen hierdoor daccht ik zo.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven