Contouren nieuwe kruising zijn zichtbaar

NEEDE – De vrijwilligers van de Historische Kring Neede moeten nog even wennen aan de nieuwe situatie rondom de ‘Oale Smederieje’. Er is een flink stuk uit de tuin gehapt (zie foto’s). De ruimte maakt plaats voor de nieuwe kruising en wat parkeerplaatsen. ”We hebben nog wat fruitbomen gered”, zegt één van de vrijwilligers. ”De bomen zijn tijdelijk opgekuild. We geven ze veel water en hopen dat ze in leven blijven.” De Historische Kring hoopt op hulp tijdens herinrichten van de tuin. ”Wij hebben er helaas geen geld voor, de vorige keer hebben we veel steun gehad van de lokale hoveniers.” Gemeente Berkelland: ”De grond die nodig is voor de nieuwe kruising is gekocht van ProWonen. We proberen een goede overgang te maken tussen de nieuwe kruising en het overgebleven stuk groen. In overleg met de Historische Kring wordt het plantgoed dat voor deze kruising moet worden verwijderd, op een andere plek op het terrein ingepast.” Het stukje tuin wat nu overblijft is eigendom van ProWonen, aldus de gemeente.

De stratenmakers zijn nu druk in de weer met het leggen van klinkers (zie foto’s). Je kunt duidelijk zien dat de kruising een straks een stuk veiliger gaat worden.

De planning is dat de kruising eind week 28 weer open gaat (10 juli).

Foto’s Roy Nijman:
[maxgallery id=”70805″]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Contouren nieuwe kruising zijn zichtbaar”

  1. Dit kruispunt gaat een knelpunt worden,geen goede doorstroom van het verkeer ligt in het verschiet.
    Onhoudt deze woorden !

  2. Neede zal regelmatig in de fileberichten voorkomen. Let op mijn woorden Cube.

  3. @Cube, met carnaval zal het idd wel kunnen gebeuren, daarna zullen de vrachtwagens en de meeste auto’s wel omrijden. Eindelijk een oplossing voor de gehele situ daar

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven