Vos, Van Dijk bij afscheid van Gunnewijk

EIBERGEN – De Nederlandse topwielrensters Marianne Vos, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten doen op zondag 28 juni allen mee aan de toertocht en het afscheidscriterium van Loes Gunnewijk. Samen met Gunnewijk behoorden zij in 2012 tot de Nederlandse selectie voor de Olympische Spelen in Londen. Het complete olympische team staat in Eibergen dus aan de start. Daar blijft het niet bij. Ook oud-rensters als Mirjam Melchers, Martine Bras en Adrie Visser zijn van de partij, evenals een delegatie van Gunnewijk’s Australische team Orica-AIS.

“We willen er een mooi feest van maken op 28 juni en ik ben blij dat ik dat kan doen met de meiden waarmee ik tijdens mijn carrière veel ben opgetrokken”, zegt Gunnewijk. “Ik heb veel enthousiaste reacties ontvangen op mijn uitnodiging aan teamgenotes, voormalig ploegmaatjes en ook rensters uit de Nederlandse selectie. Voor de afscheidswedstrijd had ik binnen een paar dagen al twintig aanmeldingen binnen en het lijkt er op dat er daar zeker nog een aantal bij gaan komen. Ik kijk er erg naar uit.”

Het programma voor de Loes Gunnewijk Classic, de naam van het afscheidsevenement, is inmiddels ook rond. De classic is een toertocht over dertig of zestig kilometer. “Die gaat over mijn favoriete trainingswegen en start bij het clubparcours van RTC De Stofwolk”, aldus Gunnewijk. “Starten kan tussen negen en tien uur. Op het clubparcours wordt om 11.30 uur een dikke banden race georganiseerd, waarna daar om twaalf uur mijn laatste koers zal starten en ik mijn carrière officieel eindig.”

Deelname aan de toertocht is voor iedereen mogelijk en een uitstekende gelegenheid om eens tegelijk te fietsen met verschillende wereldtoppers. De dikke banden race staat open voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar.

Gunnewijk; “Daarna zal ik voor de laatste keer mijn rugnummer opspelden. Ik hoop dat daarbij veel mensen aanwezig zijn en nodig iedereen graag uit om mee te doen aan de toertocht en/of te komen kijken.”

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Vos, Van Dijk bij afscheid van Gunnewijk”

  1. Super, je eigen afscheid regisseren en de echte top van het wielrennen naar Eibergen halen. Wij komen zeker kijken want je bent een topper!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven