N18-film draaide in oude bioscoop

Door Redactie op 28-05-2018

NEEDE – Rolstoel- en scootmobielgebruikers hebben zondagmiddag in gezelschap van burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland in de voormalige Luxor bioscoop in Neede gekeken naar de documentaire film over de nieuwe N18 Twenteroute. Zij konden het pand zo binnenrijden, want de stoelen zijn er lang geleden al uitgehaald. Na de voorstelling reden zij  er tevreden en enthousiast uit.

De speciale voorstelling werd gesponsord door bakker Marcel Stroet in Neede, die het pand beschikbaar stelde en bovendien koek voor de bezoekers had gebakken, die tijdens de pauze welkom was bij koffie gesponsord door café De Ruif in Neede. De filmmakers sponsorden de toegang en de Vlearmoesbus sponsorde ritjes van en naar huis voor alleenstaande rolstoelgebruikers.  De bezoekers waren blij met deze buitenkans om  de film te zien en genoten.

Het idee voor de ‘drive-in’ bioscoopvoorstelling kwam van documentaire-maker Ton Kraayenvanger in Neede, die de film over de nieuwe N18 Twenteroute regisseerde en bijna 3 jaar lang monteerde uit vele honderden uren video-opnamen van vijf en twintig cameralieden, allemaal leden van de zes filmclubs aan de Twenteroute, die ook meewerkten voor eigen rekening, risico en plezier.

De  volgende voorstellingen van de boeiende documentaire film die 125 minuten duurt zijn op maandagavond 28 mei in De Klok in Eibergen, van half acht af, op woensdagavond 30 mei in ’t Zwaantje in Lichtenvoorde van half acht af, op donderdagavond 31 mei in De Oude Usseler School in Usselo van half acht af en tegelijkertijd in De Kappen in Haaksbergen, van acht uur af. De laatste voorstelling heeft plaats op vrijdagavond 8 juni in de Dorpsaccommodatie in Rietmolen, van acht uur af.

Steeds meer bezoekers gaan na afloop naar huis met een en of meer exemplaren van de historische DVD, voor zichzelf en als cadeautje voor vrienden of familieleden en voor Vaderdag. Voor de streekbewoners in Twente en de Achterhoek die de film niet kunnen bezoeken wegens de vakantie is de DVD te bestellen via Marktplaats: https://link.marktplaats.nl/m1286227201

Verder is de DVD à  €10 te koop bij 123 PC Center in Eibergen, Dick Meilink Mode in Borculo, Drukkerij ENED in Neede, Ringfoto Vaarhorst in Haaksbergen, de Wereldwinkel in Groenlo en Han ter Woerds Sport in Lichtenvoorde.

Nu de nieuwe Twenteroute er is, na ruim veertig jaar touwtrekken tussen boeren, burgers, buitenlui, regionale politici en ministers in Den Haag is de filmdocumentaire over de voorgeschiedenis en de aanleg met alle gevolgen voor mensen, dieren en milieu een historisch kleinood voor amateur-geschiedkundigen van lokale historische kringen, voor de diverse overheden en voor iedere Achterhoeker en Tukker die er met eigen ogen en oren kennis van wil nemen.

Filmers van de ZSOM in Groenlo waarschuwden al: ‘koop de DVD snel, hij is spoedig uitverkocht’. De opbrengst komt ten goede aan de filmclubs, die met ‘N18 de Film’ een nationale primeur hebben gemaakt. Nooit eerder zijn de vergaande gevolgen van de aanleg

Copyright © 2018 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Leedvermaak viert haar 15-jarig jubileum
EIBERGEN - Mannenkoor Leedvermaak viert haar 15-jarig jubileum met een muzikale middag. Als gasten zijn uitgenodigd; Het Brook Duo uit Markelo die eve......
Lees verder »

Reunie van discotheek ”de Koeienstal”
HOLTERHOEK - Oude tijden herleven met de unieke reünie van discotheek De Koeienstal. Die vindt plaats op zaterdagavond 20 oktober; medewerking verleen......
Lees verder »

‘Losgeschoten bok in Dacapo Beltrum’
BELTRUM - Slingelandkapel Beltrum draait niet om de herfst heen en tovert Dacapo om in een heuse Bierstübe waar er onder het genot van menig (bok-)bie......
Lees verder »

Offroad rit MC Ruurlo op 28 oktober
RUURLO - De Offroad rit van de MC Ruurlo is op zondag 28 oktober 2018. De lengte van de rit (80% onverhard) zal ongeveer 50 km zijn en bevat bossen, m......
Lees verder »

Griezel mee in het doolhof van Ruurlo.
RUURLO - Op woensdag 24 oktober spookt het weer in het doolhof in Ruurlo. Van ‘s avonds 20.00 uur tot 22.00 uur kunnen kinderen en volwassenen dolen d......
Lees verder »

Energiebeurs Berkelland helpt mensen op stap
EIBERGEN - Op 19 en 20 oktober houdt BerkellandEnergie samen met de gemeente Berkelland en het verduurSaam Energieloket de energiebeurs ‘Op stap naar ......
Lees verder »

Handwerkcafé bij ”de Lebbenbrugge”
BORCULO - Voor het 2e jaar is er een handwerkcafé bij Museum ‘de Lebbenbrugge’. Op 18 oktober organiseert museum “de Lebbenbrugge” dit maandelijkse ha......
Lees verder »

De gezellige najaars bingo is er weer
EIBERGEN - De bingoavonden bij de Meergaarden zijn altijd een succes. Dus ook nu organiseert de Stichting Vrienden van de Meergaarden de Voorjaars Bin......
Lees verder »

Asieldier van de week (Brammelo)

Asieldier van de week: Job
Jop is een heel lief en leuk katertje. Een vondeling met een geschatte geboortedatum van 22 mei 2018. Hij is heel sociaal en is voornamelijk heel gek op zijn zusje, Janneke. We zouden het leuk vinden als ze samen weg kunnen. Beide twee leuke kittens/pubers die enorm gek van spel ....... Lees verder

NUB TV

film: Bloemencorso Beltrum 2018

Ondernemend Berkelland

Elite blijft hoofdsponsor van Dynamo
NEEDE - Volleybalvereniging Dynamo is er opnieuw in geslaagd om hoofdsponsor Elite B.V. aan zich te binden. Afgelopen week werd tijdens de Algemene Le......
Lees verder »

Energiebeurs Berkelland helpt mensen op stap
EIBERGEN - Op 19 en 20 oktober houdt BerkellandEnergie samen met de gemeente Berkelland en het verduurSaam Energieloket de energiebeurs ‘Op stap naar ......
Lees verder »

De Klok is bijna klaar met verbouwen
EIBERGEN - De Klok in Eibergen is per medio juni flink op de schop gegaan. De zaal en het café hebben een grote metamorfose ondergaan en de keuken is ......
Lees verder »

Open dagen bij ”Jookies” in Eibergen
EIBERGEN - Op vrijdag 29 juni van 13:30 tot 17:00 en zaterdag 30 juni van 11:00 tot 16:00 zijn er weer open dagen bij Jookies handwerkatelier aan de N......
Lees verder »

Nieuwe trimsalon Eibergen draait goed
EIBERGEN - Sinds mei 2018 heeft Denise Oesterholt haar eigen hondentrimsalon geopend. De toenemende aanvragen vroegen om een professionele aanpak. Dit......
Lees verder »