Mysterieuze “raamklopper” actief in Neede

NEEDE – In Neede zijn ze in de ban van een mysterieuze raamklopper die al veel Needenaren flink heeft laten schrikken. Op facebook verschijnen berichten dat er een jongeman bij huizen langs gaat namens de leprastichting. De jongeman belt vrijwel nooit aan, maar klopt aan het raam. Zeker gezien de vreemde tijdstippen waarop hij dit doet, schrikken de inwoners van Neede hier flink van. Veelal lezen we dat hij bij mensen aanklopt na negen uur in de avond. Heel wat Needenaren hebben hun ervaring inmiddels via facebook gedeeld. Veelal lezen we dat de jongen man niet aanbelt, maar op het raam klopt en dan laat op de avond. Hij heeft dan altijd een (vaag) verhaal over de leprastichting. Inmiddels is er contact geweest met de leprastichting om na te vragen of het verhaal van de jongeman kan kloppen.

Bij de leprastichting staat op de site te lezen dat zij altijd in januari langs de deuren komen. Een collecte dient daarbij ook altijd in de gemeente te worden aangevraagd. De aangevraagde en goedgekeurde collecte’s staan wekelijks te lezen in het Berkel Bericht. De gemeente ziet er bijvoorbeeld op toe dat er niet meerdere collectanten, van verschillende organisatie’s, langs de deuren gaan in de zelfde week.  Het verhaal van de jongeman in Neede lijkt dan ook te rammelen aan alle kanten. Op de buurtpreventie app van Neede op facebook roepen mensen op om de politie in te lichten.

Heb jij de raamklopper ook al aan de deur gehad? Laat een reactie achter op onze site of facebook pagina. 

 

UPDATE: We krijgen veel reacties van mensen die bezoek hebben gehad van iemand die rond komt voor de leprastichting. Sommige mensen hebben een donatie gedaan. Het lijkt op “door to door” verkoop. Dit is in Nederland toegestaan, mocht je een donatie gedaan hebben dan kun je deze eventueel binnen 8 dagen ongedaan maken. Het gekozen tijdstip en de manier van aankloppen is wellicht wat ongelukkig gekozen! Meer ervaringen blijven welkom!

Deel dit artikel:

10 gedachten over “Mysterieuze “raamklopper” actief in Neede”

 1. Ik heb gisteren deze turkse man aan de deur gehad. Ik heb een donatie gedaan aan de leprastichting. Ik heb ook een bevestigingsmail ontvangen van deze stichting dat rond de 26e geld word afgeschreven. Ben ik nu opgelicht? Hij heeft al mijn gegevens. Hij had zich ook gelegitimeerd. Ik vond dat het er betrouwbaar uitzag

 2. Ik heb hem ook aan de deur gehad, ik kende het niet waarvoor die colleteerde dus heb gezegt dat ik geen interesse heb

 3. Woensdagavond om 21:00 bij mij aan de lohmanstraat ook aan geklopt op het raam een buitenlandse jongen.

 4. Bij ons kwam hij rond 19:50 uur in de Wheemerstraat. Een jongeman met vlotte babbel, een snel verhaal.u Ook bij ons hing hij een verhaal op over de leprastichting. Het ingezamelde geld zou gebruikt worden voor vaccinaties. Konden we d.m.v. éénmalige machtiging overboeken. Vlot afgepoeierd, hij bleef niet doorzeuren.
  Het is een jongeman met iets langer zwart haar, Naar mijn idee circa 1.75 tot 1,80 meter lang, circa midden 20. Het is moeilijk te zeggen dat hij van turkse afkomst is. Hij had een kaartje om zijn nek maar die was omgedraaid, dus niet leesbaar.
  Tip voor mensen die wel een machtiging hebben gegeven: je kunt olgens mij altijd het bedrag storneren, wanneer het om automatische incasso gaat.

 5. Hier ook iemand aan de deur gehad, vaag verhaal over lepra stichting. Direct afgewimpeld later reed ik door Neede en zag ik meerdere van deze mensen lopen getint met kaartje om de nek, totaal 3 personen borculoseweg merelstraat en parallelweg

 6. Hier gisteren ook rond 21uur.
  Klopte op de voordeur. Redelijk hard.
  Wij hebben gezegd geen interesse.
  Geen collectebus en geen pas om zich te intensiveren.

 7. Al te vriendelijke jongeman kwam al zwaaiend bij ons (magnoliastr.)op 20/9 rond 18.00 uur aan de deur, belde niet aan, zei het wel gedaan te hebben. Bij controle deed de bel het gewoon.
  Heb hem gelijk bedankt!

 8. Goedemorgen,

  Het spijt ons dat er ophef is ontstaan en dat mensen geschrokken zijn! Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
  De Leprastichting werft inderdaad ook donateurs in Nee en omgeving. De Leprastichting is voor een groot deel afhankelijk van donateurs. Mede dankzij hen maken we steeds meer stappen om lepra te beëindigen en nieuwe gevallen van lepra op te sporen en genezen. Leprapatiënten geven we trainingen om hun wonden te verzorgen en leren we hoe ze met hun handicaps toch kunnen blijven werken, geld verdienen en deel kunnen uitmaken van de maatschappij.

  Onze wervers vragen mensen aan de deur om ons daarbij te steunen met een structurele gift. Zij collecteren dus niet. En nemen ook geen contant geld aan. Al onze wervers hebben een jas of een shirt aan met het logo van de Leprastichting en hebben legitimatie bij zich met ons logo. Zo kunt u dus herkennen of zij echt voor ons werken. Indien u wilt doneren, dan noteert onze werver uw gegevens en krijgt u van ons een bevestigingsmail en wordt u tevens gebeld ter controle en hoe u het gesprek ervaren heeft. Indien u twijfels heeft, vraagt u zijn/haar naam en kunt u dit bij ons controleren.

  Onze wervers mogen niet na 21:00 uur aanbellen of aankloppen. Ik heb hun dat net nogmaals gevraagd. Ook heb ik hen gevraagd om in Neede niet meer aan te kloppen, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen het als onveilig ervaren. Mocht u toch nog vragen of klachten hebben, belt u dan naar de Leprastichting 020-5950500 of stuurt u een email naar [email protected]

  Hopelijk is hiermee het mysterie rond de ‘raamklopper’ in Neede opgelost.

  @Marianne: u bent niet opgelicht. U heeft van ons een bevestiging gehad en het klopt. Nogmaals hartelijk dank voor uw donatie!

  Met vriendelijke groet,

  Patrick van Roest
  Leprastichting

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven