HCR Prinsen niet langs ‘s Lands Welvaren

HAARLO – De driebanden spelers van het Haarlose HCR Prinsen hebben in het Zeeuwse Kwadendamme een punt behaald. Tegen ‘s Lands Welvaren werd het na een 2-2 tussenstand voor de ploeg uit de Achterhoek uiteindelijk met de hakken over de sloot 4-4.

In het eerste deel van deze wedstrijd was Raymund Swertz tegen Martin Hopmans vanaf het begin de bovenliggende partij. Via de tussenstanden 17-20 en 31-35 trok hij na 27 beurten met 34-40 aan het langste eind. Op de andere tafel kende eigenlijk Eddy Leppens geen problemen met Ronny Brants. Dankzij een serie van 12 caramboles stond de man uit België na tien beurten op een comfortabele 12-25 voorsprong. In het tweede deel ging het beduidend minder met Leppens en dertien beurten later was de partij weer in evenwicht, 33-33. Brants rook zijn kans en na 28 beurten trok hij met 40-38 de partij definitief naar zich toe.

 

In het tweede leek er voor de gasten geen vuiltje aan de lucht. Dick Jaspers nam door een serie van tien caramboles tegen Dick Weeremans een ruime voorsprong maar won uiteindelijk nipt met 40-39 na 41 beurten. Op de andere tafel kon de partij tussen Anno de Kleine en Ferancis Forton alle kanten op. In de slotfase kwam De Kleine door een serie van zes caramboles op een 35-32 voorsprong maar met een serie van acht caramboles finishte Forton na 32 beurten toch als eerste. De Kleine kwam in de nabeurt niet verder dan drie caramboles. Na afloop overheerste bij HCR Prinsen de teleurstelling van het verliezen van een punt, “maar het had ook zomaar anders kunnen aflopen”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven