Notaris Hans Kraayenhof geeft lezing in Eibergen

EIBERGEN – “Hoe regelt u uw nalatenschap en wie behartigt uw belangen als u dat zelf niet meer kunt?” Dit is een veel gehoorde vraag. Het erfrecht regelt de overgang van de bezittingen en schulden van de overledene op de erfgenamen. Wanneer men geen testament maakt is het wettelijk erfrecht van toepassing, en dan erft de naaste familie. Wie hiervan wil afwijken dan kan dat via het opstellen van een testament. Met een testament bepaalt men zelf wie de erfgenamen zijn.

Het erfrecht treedt in werking bij overlijden. Bij leven zijn er ook zaken te regelen. De notaris zegt: “Stel u moet voor enige tijd naar het ziekenhuis en u weet niet hoe u er na de operatie aan toe bent. Of u verblijft voor langere tijd in het buitenland. En als u ouder wordt, neemt de kans toe dat u afhankelijk wordt van anderen voor huishoudelijk werk, verzorging of financiële zaken. In een volmacht bepaalt u wie er namens u beslissingen mag nemen als u daar zelf niet meer toe in staat bent. Dit kan tijdelijk of permanent zijn. U kunt kiezen of u alleen bepaalde taken aan een gevolmachtigde wilt overlaten of dat deze persoon alles voor u mag doen. In een levenstestament kunt u ook wensen vastleggen ten aanzien van bijvoorbeeld wel of niet behandelen bij ziekte, voorkeur wie u als bewindvoerder of mentor zou willen, praktische zaken zoals de verzorging van uw huisdieren, het laten verwijderen van profielen op sociale netwerken, schenken, enzovoorts.”

Om antwoorden te geven op vragen over erfrecht en levenstestamenten houdt notaris Kraayenhof op dinsdag 17 maart een lezing in De Huve, Grotestraat 52 te Eibergen over levenstestamenten. Tussen 14:00 en 15:00 uur zal hij iedereen informeren over de verschillende mogelijkheden. Belangstellenden zijn welkom vanaf 13:45 uur.
Reserveren vóór 12 maart wordt op prijs gesteld en kan via [email protected] of 0545-272105.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven