Opknappen speelterrein de Koem en aanleg buurttuin Henry Dunantweg in Neede

NEEDE – Op initiatief van bewoners uit de omgeving de Koem, Rozenkamp en Henry Dunantweg in Neede heeft de gemeente Berkelland samen met bewoners een nieuw plan ontwikkeld voor een speelterrein en parkje. De werkzaamheden beginnen binnenkort en zullen voor de zomer klaar zijn.

Op het speelterrein komt een waterspeeltoestel en klimhuisje met glijbaan met daarnaast een schommel voor de kleine kinderen tot 12 jaar. Ook worden er grote veldkeien aan toegevoegd en komt er een bankje. Rondom het speelterreintje ligt een asfaltpaadje waarop een nieuwe slijtlaag wordt aangebracht. Omdat het speelterrein in de volle zon ligt worden er ook nog enkele bomen aangeplant voor schaduwwerking.

Tussen de Rozenkamp, Henry Dunantweg en speeltuin de Koem ligt een braakliggend terrein dat vroeger gebruikt werd voor volkstuintjes. Dit deel wordt als een buurttuin ingericht met een picknickset, waar je gezellig een kop koffie met elkaar kunt drinken. De beplanting is een insectenmix. Deze mix bestaat uit verschillende soorten planten die bijna het hele jaar wat te bieden hebben aan insecten en vlinders.

Foto’s Gemeemte Berkelland 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven