Gooi vochtige doekjes en mondkapjes na gebruik niet in het riool

BERKELLAND – Het aantal rioolverstoppingen in Nederland is de afgelopen dagen gestegen, melden rioleringsbeheerders. Zij constateren dat mensen mondkapjes en andere beschermingsmiddelen in het toilet en riool gooien. Doe dat niet: Vast afval hoort in de afvalbak.

In de wc horen alleen poep, plas en toiletpapier. Mondkapjes, vochtige doekjes, en andere beschermingsmiddelen zorgen juist voor verstoppingen in het riool. In de riolering in huis of de gemeentelijke riolering in de straat. Hierdoor kan het afvalwater niet meer weglopen, wat juist in deze crisistijd extra belangrijk is. Iedereen moet immers goed handen wassen! Gooi mondkapjes, vochtige doekjes, babybillendoekjes en andere doekjes dus altijd in de afvalbak bij het restafval.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven