Kranslegging op 4 mei zonder publiek

BERKELLAND – Door de maatregelen rondom de coronacrisis, is het dit jaar niet mogelijk de 4 mei herdenkingen te organiseren in Berkelland. In heel Nederland herdenken we dit jaar op 4 mei de oorlogsslachtoffers vanuit huis.

In Eibergen, Neede, Borculo, Ruurlo en Beltrum wordt op 4 mei een krans gelegd bij het oorlogsmonument, zonder publiek. Dit wordt gedaan door enkele leden van de lokale comités 4 en 5 mei, samen met de burgemeester of een wethouder. De tijden van deze kranslegging worden niet bekendgemaakt. 

De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam gaat in aangepaste vorm door, maar ook zonder publiek.

De activiteiten rond 4 en 5 mei vinden dit jaar door de omstandigheden vooral vanuit huis plaats. Daarom vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan heel Nederland om dit jaar op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei mag de vlag ook de hele dag in top.

Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking om 19.58 uur het signaal Taptoe geblazen, gevolgd door 2 minuten stilte om 20.00 uur. Het Nationaal Comité omarmt het initiatief van de Oranjevereniging in Etten-Leur en roept alle blazers van Nederland op het Taptoesignaal mee te spelen vanuit huis. Na de 2 minuten stilte klinkt het Wilhelmus. Het Nationaal Comité nodigt iedereen uit om thuis mee te zingen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven