Sportpark ’t Rikkelder Ruurlo geheel verlicht met LED

RUURLO – Sportpark ’t Rikkelder in Ruurlo wordt sinds deze week in zijn geheel verlicht met led. Nadat in een eerder stadium de kantine, kleedkamers, buitenverlichting en de lichtmasten rondom het hoofdveld en het grote trainingsveld van led-lampen waren voorzien, kwamen op woensdag 8 april als laatste de vier vernieuwde lichtmasten rondom het kleine kunstgrastrainingsveld aan de beurt. De klus werd geklaard door medewerkers van het bedrijf OVI uit Enschede.

Voetbalvereniging Ruurlo zocht in samenspraak met Stichting Beheer Sportpark ’t Rikkelder al geruime tijd naar de beste manier om de accommodatie te verduurzamen. De installatie van led-verlichting was voor beide partijen een logische stap, vooral omdat de kosten van veld- en kleedkamerverlichting hoog waren.
De KNVB had v.v. Ruurlo eind 2017 al geselecteerd als deelnemer aan een verduurzamingsproject. Aan dit project ‘De Groene Club’ deden nog negentien andere voetbalclubs uit Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland mee.


De investeringen in de nieuwe verlichting betalen zich vrij snel terug. De verwachting is dat de kosten binnen tien jaar zijn terugverdiend.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven