Naoberbus krijgt Rabo-steun

BORCULO – Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek heeft de Naoberbus blij gemaakt met een donatie van 500 euro uit het Rabobank Coöperatief Fonds. Het is niet de eerste keer dat de Naoberbus steun kreeg vanuit het fonds: dat gebeurde al enkele keren eerder.

Door de corona-crisis is het de Naoberbus niet meer toegestaan om haar doelgroep te vervoeren. Enerzijds om de meest kwetsbaren te beschermen, maar ook om de chauffeurs geen risico te laten lopen. De meerderheid van hen is immers ouder dan 65 jaar. De organisatie betreurt het dat daardoor de doelstelling voorlopig niet kan worden waargemaakt. Bijvoorbeeld het steunen van eenzame ouderen in deze tijd door vervoer aan te bieden en hun op die manier toch te laten deelnemen aan het sociale leven. Niet rijden betekent verder voor de Naoberbus geen inkomen terwijl de vaste lasten wel gewoon doorgaan. Dit was dan ook de reden om bij de Rabobank een verzoek in te dienen voor een bijdrage in het verlies van cruciale inkomsten.
Het Rabobank Coöperatief Fonds voor lokale verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven is bedoeld voor relevante en betekenisvolle initiatieven in de lokale samenleving die geraakt worden door de corona-crisis. De Rabobank is al vele jaren nauw betrokken bij lokale organisaties.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven