Tijdelijke prikpost SKB in gebouw Rode Kruis in Borculo

BORCULO – De komende periode kunnen inwoners van Borculo voor bloedprikken terecht in het gebouw van het Rode Kruis aan de Haarloseweg 2-3 in Borculo. De openingstijden zijn ongewijzigd. Op maandag, woensdag en vrijdag kunnen inwoners tussen 7.30 – 8.30 uur terecht. Op dinsdag en donderdag kunnen zij van 9.30 – 10.30 uur terecht. Voor bloedafname voor de huisarts werkt de prikpost met tijdsloten. Zo is het mogelijk om patiënten zoveel mogelijk te spreiden tijdens de openingstijden. De huisartsen in Borculo zijn op de hoogte in welk tijdslot patiënten terecht kunnen.

Het SKB was dringend op zoek naar een alternatieve locatie voor bloedprikken in Borculo. Vanwege corona kon geen gebruik meer gemaakt worden van de locatie in het Andriessenhuis. Het Rode Kruis heeft meegedacht en biedt een tijdelijke oplossing door een ruimte in haar gebouw beschikbaar te stellen. Een voormalig klaslokaal is omgebouwd tot prikpost. Het biedt voldoende ruimte om te voldoen aan alle coronamaatregelen. Dit maakt het mogelijk om veilig en dichtbij bloed te prikken voor inwoners van Borculo. Vrijwilligers van het Rode Kruis zijn aanwezig tijdens openingstijden en zorgen ervoor dat patiënten gereguleerd binnen komen. Ook zorgen zij dat de ruimte wordt schoongemaakt en weer spic en span is voor de volgende dag.

Foto Mart Bron

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven