Vereniging belangenbehartiging cliënten SKB sommeert bestuur SKB tot het instellen cliëntenraad

ACHTERHOEK – De vereniging die een platform vormt waarop ruim 400 cliënten zich al hebben aangemeld, heeft op 22 april een verzoek uitgedaan naar het SKB om een cliëntenraad in te stellen voor het SKB. Dit is het SKB wettelijk verplicht op grond van de wet. Hierin staat klip en klaar dat ieder ziekenhuis een cliëntenraad dient te hebben. Uit alle documenten en akten weten we dat Slingeland en SKB een samenwerking is, maar daarmee nog steeds twee zelfstandige ziekenhuizen betreft.

Daar een instemming en in gang zetten van de oprichting van een cliëntenraad uit is gebleven, heeft de vereniging nu een sommatie gestuurd naar het SKB. Tevens hebben wij aangegeven dat wanneer dit niet ingang gezet wordt voor 15 mei dat wij de kantonrechter een verzoek zullen sturen om het SKB aan de wet te houden en te sommeren deze cliëntenraad in te stellen, aldus Gosse Visser.

Binnen enkele dagen hebben ruim 400 cliënten van SKB zich aangemeld via de site www.clientenskb.nl waaruit toch duidelijk blijkt dat de cliënten zich ernstig zorgen maken. Er is een enorme behoefte aan een cliëntenraad en zeker gezien de huidige onrust moet deze wettelijke verplichting snel ingewilligd worden. We staan klaar om een werkgroep samen te stellen gezamenlijk met het SKB. Ook is er al deskundigheid geregeld bij de stichting netwerk_client_raad_zorg, een gerenommeerde organisatie voor advies cliëntenraden in Nederland. Allemaal stappen welke genomen moeten worden aldus Gosse. Ook vanuit het oogpunt van defusie of ontvlechting van de ziekenhuizen is de nieuw in te stellen cliëntenraad een juiste stap,omdat je dan ook een cliëntenraad voor het SKB nodig hebt

Vandaag heeft het bestuur als ook de Raad van Toezicht deze sommatie ontvangen en wij gaan ervanuit dat ze inzien dat deze aparte cliëntenraad er per omgaande moet komen en zullen overgaan tot het instellen ervan.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven