Nieuws en actualiteiten van KunstKring Ruurlo

RUURLO – KunstKring Ruurlo bestaat dit jaar 25 jaar en had een heel scala aan festiviteiten op de agenda staan. Door de coronacrisis kunnen deze niet doorgaan. Maar niet getreurd, alle activiteiten worden doorgeschoven naar volgend jaar. Mondjesmaat starten de cursussen weer en er komt een prachtig programma voor het nieuwe seizoen met inachtneming van de RIVM-maatregelen. De activiteiten vinden plaats in het Kulturhus, Nieuwe Weg 5.

Open Atelier
Het Open Atelier Schilderen opent haar deuren op vijf dinsdagen vanaf 7 juli van 14.00 tot 16.00 uur. Een ieder schildert in een omgeving, die inspireert en uitdaagt. Zonder de aanwezigheid van een docent, maar met de stimulerende ondersteuning in woord en daad van mede-schilders. Zien werken doet werken en in het atelier heeft men alle mogelijkheden om te doen wat thuis niet lukt. De deelnemers vertellen dat het samen creatief bezig zijn een sfeer creëert, die aanstekelijk en motiverend werkt. Deze middagen zijn voor beginners en gevorderden. Er zijn nog plekken vrij. Amateurschilders zijn van harte welkom om hieraan deel te nemen. Aanmelden kan via de website. Mochten zich meer deelnemers melden dan past binnen de RIVM-normen, dan zal er gekeken worden naar extra data.

Vacatures
Het bestuur van de KunstKring wil graag in contact komen met mensen, die het leuk vinden om het hechte team te versterken. Het gaat hierbij om heel diverse taken en interessegebieden.
Om te beginnen is er op dit moment dringend een nieuwe penningmeester nodig, die niet alleen de kas bewaakt, maar die ook mee denkt en praat over alles waar de vereniging mee te maken heeft. Er wordt één keer per maand door het bestuur vergaderd. Iemand met verstand van geldzaken, die het leuk vindt om in teamverband in een creatieve omgeving mee te werken,kan contact opnemen met Fred Rötgers, tel. 06-53915066 of mailen naar [email protected].
Misschien zijn er mensen met meer interesse om zich in te zetten voor de werkgroep Cursussen. Deze werkgroep organiseert per jaar een twaalftal cursussen plus een aantal workshops. De KunstKring is op zoek naar iemand, die contact onderhoudt met de cursisten en meedenkt over hoe nieuwe ideeën in de markt gezet kunnen worden. Ervaring met Word, Excel en internet is wel vereist. De werkgroep Cursussen bestaat uit een gezellige groep mannen en vrouwen, die eens per maand vergadert en die zo transparant mogelijk werkt. Iedereen heeft zijn eigen inbreng. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Lieneke Tanis, tel. 06-51609497 of [email protected].

Verder zoekt de KunstKring Ruurlo ook nog vrijwilligers, die de werkgroepen Muziek, Faciliteiten, Licht en Geluid willen komen versterken. Een overzicht van de vacatures is te vinden op de website. Wie vrijwilliger én lid is van KunstKring Ruurlo, mag gratis naar alle lezingen en concerten, tenzij ze uitverkocht zijn.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven