RK kerk in Borculo opent haar deuren weer voor vieringen


BORCULO – Vanaf 1 juli mag er weer gevierd worden in de kerken en daar hebben heel veel mensen reikhalzend naar uitgekeken. Er zijn nog wel de nodige beperkingen waar rekening mee gehouden moet worden, maar de eerste stap is weer gezet.

De RK kerk O.L.V. Tenhemelopneming in Borculo opent haar deuren weer voor vieringen. De afgelopen maanden is de kerkdeur wel elke zondag open gezet en kon men binnen lopen voor gebed of om een kaarsje aan te steken. Toch werd er regelmatig gevraagd wanneer er weer een viering zou zijn. Vanaf 1 juli is het gelukkig weer mogelijk en de eerste viering is gepland op zondag 5 juli. Dit gebeurt met inachtneming van de regels van het RIVM. Dat betekent dat er 1,5 meter afstand gehouden moet worden. Het aantal zitplaatsen is daarmee gereduceerd tot 55. De kerkbanken zijn daarvoor aangepast en er zullen mensen aanwezig zijn om aanwijzingen te geven. Ook mag er voorlopig nog niet gezongen worden door het koor. Gelukkig zijn er de nodige alternatieven. Het orgel kan gewoon gebruikt worden en er kan gebruik gemaakt worden van een cantor. Daarnaast behoort ook het luisteren naar muziek tot de mogelijkheden. De vieringen zoals die voor het uitbreken van de coronacrisis waren, behoren daarmee (voorlopig) tot verleden tijd. De eerste Gebedsviering is op zondag 5 juli om 10.00 uur met Margriet te Morsche als voorganger. Voorlopig zal er om de week gevierd worden, dus de Woord- en gebedsviering daarna is op zondag 19 juli om 10.00 uur met de eigen werkgroep. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te vieren, ook als men normaal naar een andere kerk gaat, maar daar nu nog niet terecht kan.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven