Demonstratie oude ambachten op De Lebbenbrugge

BORCULO – Na een tijd van onzekerheid worden de activiteiten bij De Lebbenbrugge voorzichtig weer opgepakt. Op zondag 26 juli wordt er, rekening houdend met de geldende coronaregels, vanaf 11.00 uur op het terrein van het boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo door Monique Reijnders uit Beltrum een demonstratie gegeven van peg loom, een vorm van stokjes weven, die zo eenvoudig is dat iedereen het kan leren.

Tevens is er weer de traditionele ‘was op de bleek’, een ouderwetse manier van wassen uit een tijd, ver voordat de wasmachine werd uitgevonden. Daarnaast zijn er oude ambachten waarbij wordt gedemonstreerd hoe op een kunstzinnige manier het hout wordt bewerkt. Verder kan de bezoeker kennismaken met een mandenvlechtster, een spinster, een hoedenmaakster en een stoelenmatter.

Die dag is er echte originele Lebbenbrugge-bijenhoning te koop uit de bijenstal van Anton Klein Willink. Er is een videohoek waar op verzoek streek gerelateerde films kunnen worden vertoond. Vanaf de Lebbenbrugge is een wandeling door Beekvliet te maken die meester Heuvel 100 jaar eerder ook maakte en beschreef in zijn essay: “De geheimen van den ouden weg”. Het boekje met het verhaal en de beschrijving van de wandeling is voor 6,95 euro te koop. Die video hierover is op verzoek te zien in het bezoekerscentrum. Het buitenterrein van De Lebbenbrugge is die dag vrij toegankelijk. De Lebbenbrugge is van 11 tot 17.00 uur geopend.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven