Politie Berkelland waarschuwt voor zelfmoordspel voor jongeren


BERKELLAND – De levensgevaarlijk “Blue whale challenge” duikt in Nederland weer op. De politie in Berkelland waarschuwt er voor “Ook in Berkelland horen we dat jeugdigen benaderd zijn via social media. Vaak is deze foto hierbij betrokken. Het account moedigt zelfbeschadiging aan. Dit wordt opgebouwd in 50 opdrachten. Bedreigingen worden geuit als er niet aan de opdrachten voldaan wordt. Heel vreemd uiteraard maar kwetsbare jeugd kan hier gevoelig voor zijn. Wat kun je doen:

1. Ga in gesprek met je kind hierover.
2. BLOKKEER het account als je het niet vertrouwd.
3. Worden er bedreigingen geuit, meldt dit dan bij de politie, en rapporteer het account bij het social media kanaal.
4. Vertel het tegen iemand die je vertrouwt.
5. Geef nooit persoonlijke informatie via social media.
6. Het is nep! Ga er niet in mee.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven