TV Mallumse Molen kiest de weg naar de toekomst

EIBERGEN – Op donderdagavond 2 juli jl. heette het bestuur van TV Mallumse Molen haar leden welkom in het Openluchttheater Eibergen.

Een bijzondere locatie voor een bijzondere Algemene Ledenvergadering (ALV). Het Openluchttheater wil in deze “stille” tijd toch een kloppend Berkellands hart zijn en biedt non-profitorganisaties de mogelijkheid gratis gebruik te maken van het theater. TV Mallumse Molen maakte hier dankbaar gebruik van. In verband met de coronamaatregelen en het verwachte aantal leden was het onmogelijk deze bijzondere vergadering verantwoord in het clubhuis te houden.

Maar waarom is deze vergadering nou zo bijzonder? Zoals Jeroen Bennink, algemeen bestuurslid, in een eerder bericht aangaf: “TV Mallumse Molen is een hele sociale vereniging, die ook hard timmert aan een bestendige sportieve toekomst”. Dit houdt in dat er geluisterd wordt naar de wensen van de leden. En ook is er goed gekeken naar andere (tennis)verenigingen om tot een goed doordacht toekomstplan te komen. De opkomst tijdens de ALV in het Openluchttheater was zoals verwacht hoog. Het toekomstplan is ter stemming voorgelegd en met een zeer ruime meerderheid (65 van de 82 stemmen) is het plan aangenomen.

En met deze positieve uitslag, staat er nogal wat te gebeuren de aankomende tijd. De kernwoorden voor de toekomst zijn vernieuwing, verduurzaming, aantrekkelijk en uitstraling. Wat wordt er dan eigenlijk vernieuwd? Van 3 kunstgrasbanen wordt de toplaag vervangen door een Provision-toplaag. Deze toplaag heeft veruit de beste speeleigenschappen en het komt het meest in de buurt van het spelen op gravel. En niet onbelangrijk: tennissen op een Provision-toplaag is minder belastend voor de gewrichten.

Verduurzaming is niet alleen kostenbesparend, maar zorgt ook voor een beter milieu. TV Mallumse Molen draagt hier graag een steentje aan bij. Daarom wordt de huidige energieverslindende  baanverlichting vervangen door duurzame ledverlichting. Bovendien worden er 45 zonnepanelen geplaatst.

Om als tennisvereniging aantrekkelijk te blijven, gaat TV Mallumse Molen naast tennis ook de padelsport aanbieden. Padel is een mix van tennis en squash: het is dynamisch, spectaculair en snel door het gebruik van de wanden. Om een “padelkooi” te realiseren, wordt één van de tennisbanen hiervoor “opgeofferd”.

En om het totaalplaatje compleet te maken, krijgen ook het clubhuis en het terras een andere uitstraling. Een eigentijdse en uitnodigende uitstraling, zodat de leden na afloop van een wedstrijd graag nog even blijven “hangen” voor een drankje en een praatje.

Ruim vier jaar is naar dit moment toe gewerkt met betrokkenheid van diverse vrijwilligers. Na de besluitvorming kwam er een enorm positieve energie vrij en veel leden zijn blij dat nu een knoop is doorgehakt en de schop in de grond kan. Een nieuw tijdperk breekt aan en in deze bijzondere tijden is dat een enorm fijn signaal voor tennisvereniging Mallumse Molen. Wanneer de toekomstplannen zijn gerealiseerd is het mogelijk om te tennissen op 2 verschillende toplagen en kan padel worden beoefend. Een aanwinst voor ons eigen park en ook voor het sportpark de Bijenkamp in Eibergen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven