Buurtbus Eibergen-Rekken-Haaksbergen rijdt voorlopig niet

EIBERGEN/REKKEN – De Arriva buurtbus (Eibergen-Rekken-Haaksbergen) rijdt voorlopig nog niet. De buurtbussen van Arriva worden in deze tijd geschikt gemaakt voor passagiers en chauffeur volgens de coronaregels. De kuchschermen die in de bussen zouden worden ingebouwd bleken onlangs niet goedgekeurd door TNO. Er is aanvullend onderzoek nodig. De resultaten van dit aanvullend onderzoek zijn naar verwachting eind september bekend. Tot de datum van definitieve goedkeuring rijdt bus lijn 199 dus niet. Reden voor de beslissing de buurtbus niet te laten rijden is de zorg voor de gezondheid van de vrijwilligers die de bus besturen en de gezondheid van de passagiers. Gezien het feit dat veel buurtbuschauffeurs (of hun partner/gezinslid) in de risicogroep vallen is daarbij de grootst mogelijke zorgvuldigheid van belang. Zodra de bus ‘corona-proof’ is, wordt iedereen daarover geïnformeerd via Achterhoek Nieuws en door middel van een bericht op de haltepalen en via de belangenvereniging Rekken.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven