Café Doodgewoon over Levensvragen in coronatijd

BORCULO – Bij Buitencentrum Kerkemeijer aan de Ruurloseweg 51 in Borculo vindt op dinsdag 13 oktober een themabijeenkomst van Café Doodgewoon plaats. De bijeenkomst, die duurt van 14.30 tot 15.45 uur, heeft als thema ‘Levensvragen in coronatijd’. Vanwege de coronamaatregelen graag vooraf aanmelden bij Anna Kempe, via tel. 06 – 2001 7978 of [email protected]..

Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Op meerdere plekken in ons land worden deze cafés gehouden. Er zijn altijd ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, hospicemedewerkers en VIT- hulp bij mantelzorg. Vanaf 2016 wordt in de Achterhoek een paar keer per jaar een café Doodgewoon georganiseerd door het Netwerk Palliatieve Zorg Oost Achterhoek. In 2020 hebben de organisatoren een bedrag ontvangen van het Coöperatiefonds Rabobank Noord en Oost Achterhoek om de cafés in Lievelde, Borculo en Aalten te realiseren.

De huidige tijd is een bijzondere tijd. De gevolgen van het coronavirus hebben invloed op iedereen. Er ontstaan mooie initiatieven, maar tegelijkertijd missen we in deze tijd veel waar we aan gehecht zijn. Tijdens deze bijeenkomst is er gelegenheid hierover samen in gesprek te gaan. Gesproken wordt over het gemis, maar tevens gaan de aanwezigen op zoek naar waardevolle ontdekkingen die van pas komen om deze tijd zo goed mogelijk door te komen. Gastspreker en gesprekleider tijdens deze middag is Henri Knol, geestelijk verzorger Marga Klompé en Willem, Hart voor Levensvragen.

Voor meer informatie kun je kijken op http://www.netwerkpalliatievezorg.nl/achterhoek/Patiënten-en-naasten/Café-Doodgewoon of contact opnemen via  tel. 06 2001 7978

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven