Grof tuinafval huis aan huis opgehaald

BERKELLAND – In september en oktober wordt er weer grof tuinafval huis aan huis wordt opgehaald. Op de afvalkalender kunt u zien wanneer het op uw adres wordt opgehaald.  Bewoners van het buitengebied moeten hun grof tuinafval telefonisch vooraf aanmelden via 0315-257 313.

Hoe moet u het aanbieden?
• Grof tuinafval moet met touw worden gebundeld (dus niet met ijzerdraad en niet in plasticzakken).
• Een bundel mag maximaal 150 cm lang zijn, een omvang hebben van maximaal 1 m3 en maximaal 30 kg wegen.
• Boomstronken, graszoden en blad in dozen of zakken kunnen niet worden ingeleverd. Grof tuinafval wordt versnipperd en gebruikt als brandstof of bodembedekker.

Let op: Bielzen, boomstobben of -stronken, blad en gemaaid gras vallen niet onder grof tuinafval en worden dus niet meegenomen.  Kijk voor meer afvalscheidingstips ook op www.afvalscheidingswijzer.nl of kijk op de afvalapp van de gemeente Berkelland.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven