Seizoensopener Gemini Dames is bekerduel op 12 september


BORCULO – Toen afgelopen seizoen de competitie voortijdig beëindigd werd vanwege het coronavirus, stond Dames 1 van volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini op een gedeelde eerste plaats in de 3e divisie. De Nevobo besloot toen om de nummers 1 en 2 te laten promoveren naar de 2e divisie. De dames spelen dit seizoen dus op een niveau waarop nog nooit een Gemini-team heeft gespeeld in het bestaan van de vereniging.

Zaterdag 12 september beginnen de dames in sporthal ’t Timpke met een wedstrijd in de 1e ronde van de nationale beker tegen Pegasus 1 uit Nijmegen. Dat team is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 1e divisie. Meteen dus een mooie uitdaging voor het team dat tijdens de voorbereidingstoernooien een prima indruk heeft achtergelaten. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

De competitie begint voor hen zaterdag 19 september om 16.30 uur met een thuiswedstrijd tegen de Bevers 1 uit Lemelerveld. Het team kent aan aantal nieuwelingen. Trainer is Helmuth ter Braack uit Neede. Hij trainde vooral damesteams en de laatste vijf seizoenen met veel succes Dames 1 van Rosstars uit Rossum. Met hen promoveerde hij van de 3e naar de 1e divisie en liet een stabiel team achter.

Ook zijn er twee nieuwe speelsters. De 18-jarige Ellen Luimes komt uit de eigen jeugd en speelde de laatste twee seizoenen in een jeugdteam dat als Dames 3 in de seniorencompetitie uitkwam. Daarnaast trainde ze toen al eens per week mee met Dames 1 en maakte daar ook reeds haar debuut. De 23-jarige Romy Wolters komt uit Wilp waar ze de volleybalbeginselen leerde. De laatste jaren speelde ze bij Voorwaarts in Twello. Toen ze op school van een klasgenote en lid van Gemini hoorde dat Dames 1 een vacature had voor een libero, heeft ze zich gemeld en een aantal keren meegetraind. Dat beviel wederzijds zo goed, dat zij definitief naar Gemini is gekomen, ondanks de afstand. Zij heeft altijd als doel gehad dat ze zo hoog mogelijk wilde spelen en dit was voor haar een passende nieuwe uitdaging.

Voor de regiobeker is Dames 2 ingeschreven. Zij spelen thuis op woensdag 9 september om 19.30 uur tegen Vios Eefde 1. Er mag publiek in de sporthal komen, maar zij moeten zich wel houden aan de coronaregels. Zitplaatsen op 1,5 meter zijn vastgesteld en de vereniging heeft elke wedstrijddag twee coronacoördinatoren beschikbaar die moeten helpen alles goed te laten verlopen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven