Zevende Open Biljart-kampioenschap van Ruurlo

RUURLO – Ook dit jaar houdt de Biljartbond Ruurlo in de maand december weer het biljartkampioenschap van Ruurlo. De voorrondes worden gespeeld bij café-restaurant De Tapperij, De Keizerskroon en De Naober. Er wordt alleen het spelsoort libre gespeeld.

Het betreft een recreatief toernooi met een gemiddelde van maximaal vijf punten. “Vorige jaren hebben we aangegeven dat het toernooi alleen bestemd was voor inwoners en oud-inwoners van Ruurlo. Aangezien het aantal deelnemende spelers wat minder werd willen we dit jaar er een open toernooi van maken en kan iedereen zich inschrijven”, zo verklaart Frits Berendsen namens de Biljartbond Ruurlo.
Er wordt tijdens het toernooi gespeeld in poules van zeven personen, zodat iedereen minstens zes wedstrijden speelt. De voorrondes beginnen op maandag 30 november. Er wordt gespeeld op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. De voorrondes worden gespeeld in week 49, 50 en 51. De finales worden gespeeld in week 52. Er plaatsen zich 32 spelers voor de finale week. Deze gaat volgens het knock-out systeem: de winnaar gaat door. Na woensdag 23 december zijn er nog acht spelers over. Deze spelen op zaterdag 2 januari om het kampioenschap. In de poulewedstrijden wordt er gespeeld met het gemiddelde maal twintig beurten plus vier punten met een maximum van dertig beurten. In de finalewedstrijden wordt het gemiddelde maal dertig plus vijf punten gespeeld en is er geen beurtbeperking.

Inschrijving
Inschrijven voor het toernooi is tot 17 november mogelijk en kan door overmaken van het inschrijfgeld, (8 euro, voor leden van de Biljartbond Ruurlo 6 euro) op rekeningnummer NL15RABO0121301680 van F.A. Berendsen. Graag het mailadres vermelden en de speelavond (bij voorkeur twee avonden) aangeven. Men krijgt dan een bevestigingsmail dat men is ingeschreven en daarna de speeldatums en locatie. De hoofdprijs is 150 euro. Voor alle acht deelnemers aan de finale zaterdag is een prijs beschikbaar. Voor vragen kan men mailen naar [email protected] of bellen; 06-12811037.

Verloting
Ook wordt er een verloting gehouden tijdens het toernooi om de kosten van het toernooi te dekken. De hoofdprijs van deze verloting is een waardebon van vijfhonderd euro en nog vele andere prijzen. De trekking van de verloting is aansluitend aan de prijsuitreiking op zaterdag 2 januari.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven