Vanaf maandag commerciële corona(snel)teststraat in Almelo

REGIO – Het coronavirus grijpt weer om zich heen. De GGD’en kunnen de hoge vraag naar testen niet meer aan, met als gevolg: wachtlijsten. Ook de uitslag laat lang op zich wachten, waardoor werkgevers  lang zonder hun personeel zitten en ook andere afspraken van de mogelijk besmette persoon, of hun directe familie, niet door kunnen gaan. Niemand wil lang wachten op een coronatest of de uitslag. En nu de griepperiode begint, wordt de vraag naar testen nóg groter! CoronatestOost.nl begint daarom op maandag 5 oktober een eigen teststraat. Daar heb je binnen 15 minuten de uitslag.

“Samen krijgen wij corona onder controle” is de slogan van de overheid. Maar we lijken de controle over het virus kwijt te raken. Daarom nam Obet Pattileamonia, directeur van de medische groothandel Mr. Eyes, het initiatief voor een teststraat in Almelo. “Wij verkochten deze zogenoemde anti-bodytest al ruim een half jaar aan vele ziekenhuizen, laboratoria en groothandels in heel Europa. We weten alles van deze testen. Eigenlijk was het dus nog maar een kleine stap naar de inrichting van een corona(snel)teststraat,” aldus Pattileamonia.

Niet vervelende test
De test die vanaf maandag in Almelo kan worden gedaan is CE-gekeurd en heeft een zeer hoge diagnostische betrouwbaarheid. De test is -in tegenstelling tot de GGD-test- niet vervelend. Met een eenvoudige vingerprik wordt gecontroleerd of er antistoffen tegen het coronavirus aanwezig zijn in het lichaam. Want, ben je met het virus in aanraking geweest, dan maakt het lichaam hier na 2 tot 3 dagen antistoffen tegen aan. Na 3 tot 7 dagen zijn deze IgM-antistoffen met een test aantoonbaar. Na de test heb je binnen 15 minuten de uitslag. Ben je positief getest, dan word je doorverwezen naar de GGD voor een bron- en contactonderzoek.

Persoonlijke reden om mee te werken
De teststraat komt in het pand van Westerhuis Verhuur aan de Bornebroeksestraat in Almelo. Jaap Besteman van Westerhuis heeft een persoonlijke reden om mee te werken: “Ik had laatst coronagerelateerde klachten. Omdat de GGD’en hier vol zaten, moest ik uitwijken naar elders. Uiteindelijk ben ik negatief getest, maar ik kan me voorstellen dat er veel mensen zijn die überhaupt de mogelijkheid niet hebben om elders heen te gaan. Vandaar dat ik nu een deel van mijn pand beschikbaar stel aan CoronatestOost.nl om hier testen uit te voeren.”

Binnen 15 minuten weet je het
Wil je direct weten of je al in aanraking bent geweest met het coronavirus? Of wil je als werkgever dat je personeel laten testen? Maak online een afspraak via  zakelijke klanten kunnen bellen op 0546-23 77 70. De test kost € 42,50.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven