Militaire oefening van 7 tot 11 december

BERKELLAND – Het ministerie van Defensie houdt van 7 tot en met 11 december een oefening. De oefening speelt zich af in het gebied tussen Deventer, Rijssen, Haaksbergen, Varsseveld en Zevenaar. Er doen 30 militairen, 1 vrachtauto en 3 bedrijfswagens mee. De militairen oefenen het verkennen en in kaart brengen van locaties en objecten. Dat gebeurt te voet. De eenheid oefent op verschillende militaire oefenterreinen en in het genoemde gebied. De militairen verplaatsen zich gewapend. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

Eigenlijk gebruiken ze alleen openbare wegen, paden en terreinen. Willen ze toch iemands eigen weg gebruiken? Dan vragen ze van te voren toestemming aan de eigenaren/beheerders. Ze proberen overlast en hinder te voorkomen. Personeel van Defensie behoort tot een vitale sector. En is daarom deels vrijgesteld van de beperkende maatregelen. Daardoor kunnen ze de noodzakelijke ondersteuning aan de samenleving en de reeds opgedragen missies uitvoeren.

Ondanks de vrijstelling treedt militair personeel zoveel mogelijk op binnen de richtlijnen van de regering, het RIVM (Rijksdienst Instituut voor Volksgezondheid en Milieu) en het CEAG (Coördinatiecentrum Expertise Arbeidsomstandigheden en Gezondheid). Is er, ondanks alles, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoon 030-2180420.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven