Voorproefje TivoliVredenburg bij Podium Eibergen

EIBERGEN/HAARLO – Op zaterdag 19 december a.s. treden violist Tim Brackman en vrienden op in de Kluntjespot in Haarlo, met een programma waarmee zij acht dagen later in TivoliVredenburg het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht (IKFU) zullen openen. De bekende violiste Janine Jansen is oprichter en artistiek leider van het IKFU. Dit jaar is Tim Brackman door het IKFU gevraagd als ‘young artist in residence’. In die rol heeft hij carte blanche gekregen om de programmering van een drietal concerten in TivoliVredenburg te verzorgen. Als artistiek leider van Podium Eibergen brengt hij een van deze concerten op 19 december naar de Achterhoek.

Tim opent het concert met ‘Thin air’ voor viool solo, afgelopen zomer geschreven door Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki. ‘Thin air’ is opgedragen aan alle muziekfestivals, die als gevolg van corona hun programmering drastisch moesten aanpassen. Elk festival wordt sindsdien geopend met dit werk, dat voor verschillende instrumentale bezettingen geschreven is. Na ‘Thin air’ volgen pianokwartetten van Mahler en Schnittke, uitgevoerd door Tim Brackman, altvioliste Floor Le Coultre, cellist Pieter de Koe en pianist Rik Kuppen. Voor het laatste onderdeel van het programma voegt de Zweedse contrabassist Jordi Carrasco Hjelm zich bij het ensemble, om gezamenlijk af te sluiten met het beroemde Forellenkwintet van Franz Schubert.

Podium Eibergen hanteert een strikt coronaprotocol, zodat publiek en musici in een veilige en tegelijkertijd sfeervolle omgeving een onvergetelijk concert kunnen beleven.

Op zondag 27 december om 20.00 uur zal hetzelfde programma live te horen zijn op NPO Radio 4.

Voor meer informatie zie http://www.podiumeibergen.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven