Natuurherstel Stelkampsveld

BORCULO –  In maart 2021 starten provincie Gelderland, Waterschap Rijn en IJssel, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer met het vervolg van de werkzaamheden voor natuurherstel en herinrichting van het beschermde natuurgebied Stelkampsveld, tussen Barchem en Borculo. Stelkampsveld maakt deel uit van Natura 2000, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. Deze parel van de Achterhoek herbergt zeer karakteristieke zeldzame planten- en diersoorten. Helaas gaat het niet goed met de natuur in Stelkampsveld. Daarom is het nodig om het leefgebied van de zeldzame planten en dieren te versterken. Dat gebeurt door het vergroten van de oppervlakte natuur, het natter en minder voedselrijk te maken.

Werkzaamheden
Vanaf maart beginnen de werkzaamheden. Dit betekent dat de voedselrijke bovengrond van een aantal percelen wordt afgegraven, vennen hersteld, greppels en sloten gedempt of ondieper gemaakt. Wandelpaden dwars door de kwetsbare natuur worden verlegd, er komt een plankenpad en een uitkijkpunt op palen. De parkeerplaats op de kruising van de Borculoseweg en de Muldersweg vervalt. De parkeerplaats op de hoek van de Lebbebruggedijk en Galgenveldsdijk wordt uitgebreid en aan de Enteldijk komt een nieuwe. Zo wordt de drukte verspreid en kan iedereen van de mooie natuur in Stelkampsveld blijven genieten. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond, wordt het grondwaterpeil verhoogd. Het resultaat is weerbaarder natuur. De werkzaamheden duren tot eind van het jaar of tot begin 2022.

Meer informatie
Heeft u vragen over de werkzaamheden, neem dan contact op met provincie Gelderland via 026-359 9999 of [email protected]. Alle informatie over het project vindt u op http://www.gelderland.nl/stelkampsveld.

Foto: Ruud Hilhorst

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Natuurherstel Stelkampsveld”

  1. Het is er kaalgeslagen nu….. Natuurherstel?
    Alleen een zieke geest bepaald hoe de natuur moet zijn
    Of gaat het om maar boompjes te verzamelen voor Fjattenfall
    De hele omgeving was tegen er kwam zelfs de politie bij te pas
    Maarja dit gebeurd er als een totalitair regime de regels uitmaakt. Ik vind het een schande wat ze hebben aangericht
    Maar dat ben ik

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven