Zo haal je de lente in huis!

Door Redactie op 30-05-2021


BERKELLAND – De wintermaanden liggen weer achter ons, de klok is verzet en de dagen worden weer langer! De lente is aangebroken en dat brengt meestal ook mooi weer met zich mee. Heb jij ook zo’n zin in de gezellige zomerdagen? En zou je graag de lente in huis halen? Lees dan gauw verder en ontdek hoe je je huis kunt klaarmaken voor dit mooie seizoen!

Bloemen en planten
Bloemen zijn hét kenmerk van de lente – ga maar eens in de lente naar buiten en je ziet overal prachtige bloemen bloeien in verschillende kleuren. Dat ziet er altijd zo vrolijk uit en je humeur knapt er ook gelijk van op bij het zien van al deze vrolijkheid! Daarom is de eerste tip dan ook om wanneer de lente begint, een mooi boeket bloemen in huis te halen – of meerdere boeketten natuurlijk! Zorg voor verschillende zonnige kleurtjes en je zult zien dat je huis er gelijk een stuk zonniger uitziet! En niet onbelangrijk: koop een paar mooie vazen. Op die manier komt een boeket het best tot zijn recht. Want geef zelf toe: een bosje bloemen een vaas die kapot of helemaal verkleurd is, ziet er niet echt mooi uit. Investeer dus in een mooi exemplaar! Het voordeel van een mooie vaas is dat deze in principe ook lange tijd meegaat. Je hoeft dus niet voor elk boeket een nieuw exemplaar te kopen, maar je kunt elk jaar dezelfde vaas gebruiken. Ideaal! Bloemen die echt het lentegevoel geven, zijn onder meer narcissen, tulpen en krokussen.

Een vrolijke wand
Heb jij niet veel bijzonders aan je wanden van je woning hangen? Tijd om hier verandering in aan te brengen! Een wand bepaalt namelijk veel van de sfeer in een huis. Koop eens vrolijke prints, of leuke en positieve teksten die je inlijst en aan je wand bevestigt. Kies daarbij voor frisse kleuren en je zult merken dat je kamer een hele andere uitstraling had dan voorheen. Het voordeel is bovendien dat je hiermee kunt afwisselen – ben je na een tijdje een bepaalde tekst weer zat, dan kun je deze vervangen door een andere tekst die je op je wand kunt hangen. Zo zorg je voor afwisseling, maar ziet je kamer er wel altijd sfeervol uit! Ook is het leuk om vakantiefoto’s aan je wanden te hangen. Op die manier word je herinnerd aan leuke en bijzondere tijden – en haal je die momenten weer naar boven, zodra je naar de foto’s kijkt! Zo heb je eigenlijk altijd een beetje vakantie in je eigen huis. Wie wil dat nou niet?

Hout
Door houten accenten in je huis toe te voegen, haal je ook de lente in huis. Tegenwoordig kun je houten accenten eigenlijk overal wel kopen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan houten dienbladen, houten kandelaars of houten krukjes. Wist je dat het gebruik van hout heel duurzaam is? Ook zijn er veel verschillende houtsoorten, die allemaal weer een eigen uitstraling hebben en dus allemaal iets anders doen met je huis. Een voordeel van hout is dat je het gemakkelijk kunt combineren met andere kleuren en materialen. Daarom zijn houten vloeren steeds populairder geworden in huizen.

Kleding
Je haalt de lente natuurlijk helemaal in huis door je voorjaars- en zomerkleding weer uit de kast te halen! Hang je favoriete kleding-items op je kledingrek en leg je winterkleding weer terug in de kast. Door je kleding op een rek te hangen, is het niet alleen overzichtelijker voor jezelf welke kleding je allemaal in huis hebt, maar het is ook leuk om te zien welke combinaties goed bij elkaar zouden staan. Wanneer je naar zomerkleding kijkt en bedenkt dat het niet lang meer zalen duren voordat je deze kleding daadwerkelijk weer kunt aantrekken, word je gelijk een stuk vrolijker! Fijn wat kleding dus met je humeur kan doen!

Frisse lucht
De lente haal je ook in huis door voor frisse lucht in huis te zorgen. In de winter is het te koud om de ramen in je huis wagenwijd open te zetten, maar in de lente is het mogelijk dit al wel te doen. Zet ’s ochtends de ramen lekker open terwijl de zon naar binnen schijnt en je huis ruikt gelijk fris. Op die manier adem je in je eigen woning gezonde lucht in! Ook kun je verschillende oliën kopen die ruiken naar voorjaarsgeur. Ook kun een paar druppels van deze oliën toevoegen aan je wasgoed, wanneer je je beddengoed of handdoeken gaat wassen. Zo ruik je altijd lekker naar het voorjaar en houd je deze geur vast in je huis! Vergeet natuurlijk niet om zelf ook naar buiten te gaan. Maak een heerlijke voorjaarswandeling in het zonnetje, of pak de fiets. Het is erg gezond om vaak buiten te zijn. Je neemt vitamine D op, maar ook is het goed voor je nachtrust wanneer je overdag veel buiten bent geweest. Neem eens een picknickmand mee en ga lekker buiten lunchen – heerlijk! Geniet van de geluiden die je om je heen hoort, zoals de vogels die fluiten of lammetjes die in de wei staan. Als dat geen lente-gevoel geeft!

Lente-gerechten
In de lente heb je zin in heel ander eten dan in de winter en herfst. Tijdens de donkere maanden heeft ons lichaam vaker zin in wat zwaardere kost, zoals een lekkere winterse stamppot of een stoofpotje. In de lente hebben we vaker zin in wat lichtere gerechten. Maak een lekkere salade, of maak een gerecht met rabarber of asperges: de echte lente-groenten! Als het weer het toelaat, is een barbecue natuurlijk ook altijd fijn. Lekker lang tafelen buiten met het zonnetje dat op je hoofd schijnt – een paar lekkere drankjes erbij en goede gesprekken en de lente-avond kan niet meer stuk! Zorg natuurlijk wel voor mooi servies, want geef toe: een maaltijd smaakt éxtra lekker wanneer je het met mooi servies kunt eten. Met het Zo haal je de lente in huis! kun je drankjes en gerechten met stijl serveren. En doordat de serviezen zijn gemaakt van hoogwaardig Premium Bone Porcelain zijn ze schok- en barst-bestendig. Hierdoor is het geschikt voor dagelijks gebruik. Villeroy en Boch biedt verder verschillende exclusieve, hoogwaardige producten, die traditionele handgeschilderde ontwerpen bevatten. Er zit voor iedereen wat tussen, of je nu van een speels, modern, of authentiek ontwerp houdt. Villeroy en Boch biedt naast hoge kwaliteit ook een exclusief design en heeft een ruim aanbod aan verschillende serviezen, glaswerk en vele accessoires.

Geniet van de lente!

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Winterconcert Crescendo Neede
NEEDE - Op zondag 18 december 2022 geeft Crescendo Neede een winterconcert vanaf 14.30 uur in de grote kerk in Neede. : In dit winterconcert spelen w......
Lees verder »

Provincie en regio Achterhoek blij met extra 7 miljoen euro voor veiligheidsmaatregelen N18
BERKELLAND - Provincie Gelderland en Regio Achterhoek zijn blij met de extra 7 miljoen voor verkeersveiligheidsmaatregelen aan rijksweg N18. De Tweed......
Lees verder »

DUO2: twee pianisten en twee violisten bij Podium Eibergen
EIBERGEN - Twee pianisten en twee violisten, met werken voor twee violen, quatre-mains, viool en piano of zelfs twee violen en vier handen: op zondag......
Lees verder »

Achterhoek: stabiele economie met urgente opgaven
BERKELLAND - De derde Achterhoek Monitor is vandaag gepresenteerd tijdens het jaarcongres in de DRU Cultuurfabriek te Ulft. Het overzicht van feiten ......
Lees verder »

SKB behoort tot de ZorgkaartNederland Top 2022!
BERKELLAND - Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) behoort tot de ZorgkaartNederland Top 2022. De ZorgkaartNederland Top is een lijst van de 10 best......
Lees verder »

Rivierenland Radio
BERKELLAND - Ben je toe aan een ander geluid op je mobiel of autoradio? Stem dan eens af op Rivierenland Radio en laat je verrassen. Zeven dagen in d......
Lees verder »

Vanaf volgende week weer met de bus van Borculo naar Deventer
BORCULO - De nieuwe dienstregeling voor bussen en treinen in de Achterhoek gaat volgende week in. Vervoerder Arriva heeft verschillende tijden en rou......
Lees verder »

Column: Mijn prins in de witte Ford
NEEDE - Al eventjes woon ik als vrijgezel in Neede. Een prima plek om vanuit daar het date-leven van deze tijd te ontdekken. Helaas heeft de online z......
Lees verder »

Lynn Bouwmeester pakt 3e prijs
NEEDE - Op het dressuurconcours in Heeten is Lynn Bouwmeester afgelopen weekend gestart met haar paard Mon Chardonnay. Ze reden mee in de klasse L1 e......
Lees verder »

GSV’63 gaat oliebollen verkopen
GEESTEREN - Op zondag 11 december gaat GSV’63 weer oliebollen verkopen. “Na het succes en de goede smaak van vorige jaren ook dit jaar weer heerlijke......
Lees verder »

Marieke van Laarhoven-Lodeweges uit Ruurlo is als zelfstandig reisadviseur aangesloten bij reisbureauketen The Travel Club
RUURLO - Een vakantie boeken bij Marieke staat voor onbezorgd op reis gaan. Want als persoonlijke reisadviseur regelt de Ruurlose de vakantiereis van......
Lees verder »

Schuurman BZC thuis onderuit tegen JAWS Amsterdam
BORCULO - In zwembad ‘t Timpke heeft Schuurman BZC het in de waterpolo eerstedivisie af moeten leggen tegen het hoger geklasseerde JAWS Amsterdam. Na ......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

Fratsen op kop
NEEDE - Op mien bienoa dagelijkse tochtje van Nee noar Beltrum zoog ik van de een op de andere dag inens allemoale vlaggen op kop hangen. Bie de ears......
Lees verder »

NUB TV

Borculo en Geesteren in het teken van traditionele slipjacht


BORCULO/GEESTEREN – De jaarlijkse slipjacht van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging (KNJV) en de Hamelandse Ruiters in Borculo en Geesteren vond zaterdag voor de 47e keer plaats. Amazone Floor van Roon heeft met meer dan honderd jachten door het hele land meegereden en komt, net als andere deelnemers en vele bezoekers, graag naar de Achterhoek voor de slipjacht.

“Het is supermooi om in deze streek, in deze regio te rijden”, aldus Van Roon. “Mensen zijn hier heel vriendelijk en vinden het naar mijn weten ook leuk dat we er zijn. Dus dit is zeker een omgeving waar we graag komen.” Dat deelnemers graag naar Berkelland komen blijkt uit cijfers van de KNJV. “Als je kijkt naar de ongeveer vijftig jachten die ze jaarlijks organiseren, dan zitten wij in de top vijf qua deelnemers. Dat geeft wel aan dat ze graag hier naartoe komen”, laat Jan Markink van de Hamelandse Ruiters weten. Ook bezoekers weten de slipjacht te vinden: “We kunnen altijd rekenen op heel veel belangstelling. We kondigen het altijd aan en dan komen er veel mensen naar kijken.”

Tijdens de slipjacht jagen de veertig deelnemers niet op een prooi, maar volgen ze een kunstmatig vossenspoor door het landschap. “Met een slipjacht trekken we een spoor dat ruikt naar vos en dan volgen een stel honden het spoor”, beschrijft Van Roon. “Dan zijn er drie ruiters die de honden begeleiden en wij als ruiters gaan er met de paarden achteraan.” De ruiters rijden vervolgens door de veelzijdige natuur in Borculo en Geesteren. “Dat gaat dan over de weilanden, de landerijen en door de bossen”, vertelt Markink. “Maar ook door sloten bijvoorbeeld, dat is het mooie ervan.”

Waardevolle traditie
Voor de amazones is de traditie erg waardevol. “Ik vind het vooral heel leuk dat je het met een grote groep van vaak dezelfde mensen doet”, vertelt amazone Mathilde de Rooij, die vaak samen met haar ouders een slipjacht rijdt. “En er zit geen wedstrijdelement in, dat maakt het gemoedelijk.” Van Roon rijdt twee keer per week mee met een jacht: “Dan kom je op leuke plekken van Nederland en mooie stukken natuur waar je anders niet zou komen.”

Traditie in ere houden
Ook Markink hoopt dat de traditie, die in Borculo en Geesteren bijna vijftig jaar bestaat, nog lang blijft bestaan. “Het is een traditie die in ere moet worden gehouden”, vindt de organisator. “Bij de start zie je zogenaamde sonneurs, die blazen de jacht aan en aan het einde van de jacht blazen ze het weer af.”

Door REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »