Zo haal je de lente in huis!

Door Redactie op 30-05-2021


BERKELLAND – De wintermaanden liggen weer achter ons, de klok is verzet en de dagen worden weer langer! De lente is aangebroken en dat brengt meestal ook mooi weer met zich mee. Heb jij ook zo’n zin in de gezellige zomerdagen? En zou je graag de lente in huis halen? Lees dan gauw verder en ontdek hoe je je huis kunt klaarmaken voor dit mooie seizoen!

Bloemen en planten
Bloemen zijn hét kenmerk van de lente – ga maar eens in de lente naar buiten en je ziet overal prachtige bloemen bloeien in verschillende kleuren. Dat ziet er altijd zo vrolijk uit en je humeur knapt er ook gelijk van op bij het zien van al deze vrolijkheid! Daarom is de eerste tip dan ook om wanneer de lente begint, een mooi boeket bloemen in huis te halen – of meerdere boeketten natuurlijk! Zorg voor verschillende zonnige kleurtjes en je zult zien dat je huis er gelijk een stuk zonniger uitziet! En niet onbelangrijk: koop een paar mooie vazen. Op die manier komt een boeket het best tot zijn recht. Want geef zelf toe: een bosje bloemen een vaas die kapot of helemaal verkleurd is, ziet er niet echt mooi uit. Investeer dus in een mooi exemplaar! Het voordeel van een mooie vaas is dat deze in principe ook lange tijd meegaat. Je hoeft dus niet voor elk boeket een nieuw exemplaar te kopen, maar je kunt elk jaar dezelfde vaas gebruiken. Ideaal! Bloemen die echt het lentegevoel geven, zijn onder meer narcissen, tulpen en krokussen.

Een vrolijke wand
Heb jij niet veel bijzonders aan je wanden van je woning hangen? Tijd om hier verandering in aan te brengen! Een wand bepaalt namelijk veel van de sfeer in een huis. Koop eens vrolijke prints, of leuke en positieve teksten die je inlijst en aan je wand bevestigt. Kies daarbij voor frisse kleuren en je zult merken dat je kamer een hele andere uitstraling had dan voorheen. Het voordeel is bovendien dat je hiermee kunt afwisselen – ben je na een tijdje een bepaalde tekst weer zat, dan kun je deze vervangen door een andere tekst die je op je wand kunt hangen. Zo zorg je voor afwisseling, maar ziet je kamer er wel altijd sfeervol uit! Ook is het leuk om vakantiefoto’s aan je wanden te hangen. Op die manier word je herinnerd aan leuke en bijzondere tijden – en haal je die momenten weer naar boven, zodra je naar de foto’s kijkt! Zo heb je eigenlijk altijd een beetje vakantie in je eigen huis. Wie wil dat nou niet?

Hout
Door houten accenten in je huis toe te voegen, haal je ook de lente in huis. Tegenwoordig kun je houten accenten eigenlijk overal wel kopen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan houten dienbladen, houten kandelaars of houten krukjes. Wist je dat het gebruik van hout heel duurzaam is? Ook zijn er veel verschillende houtsoorten, die allemaal weer een eigen uitstraling hebben en dus allemaal iets anders doen met je huis. Een voordeel van hout is dat je het gemakkelijk kunt combineren met andere kleuren en materialen. Daarom zijn houten vloeren steeds populairder geworden in huizen.

Kleding
Je haalt de lente natuurlijk helemaal in huis door je voorjaars- en zomerkleding weer uit de kast te halen! Hang je favoriete kleding-items op je kledingrek en leg je winterkleding weer terug in de kast. Door je kleding op een rek te hangen, is het niet alleen overzichtelijker voor jezelf welke kleding je allemaal in huis hebt, maar het is ook leuk om te zien welke combinaties goed bij elkaar zouden staan. Wanneer je naar zomerkleding kijkt en bedenkt dat het niet lang meer zalen duren voordat je deze kleding daadwerkelijk weer kunt aantrekken, word je gelijk een stuk vrolijker! Fijn wat kleding dus met je humeur kan doen!

Frisse lucht
De lente haal je ook in huis door voor frisse lucht in huis te zorgen. In de winter is het te koud om de ramen in je huis wagenwijd open te zetten, maar in de lente is het mogelijk dit al wel te doen. Zet ’s ochtends de ramen lekker open terwijl de zon naar binnen schijnt en je huis ruikt gelijk fris. Op die manier adem je in je eigen woning gezonde lucht in! Ook kun je verschillende oliën kopen die ruiken naar voorjaarsgeur. Ook kun een paar druppels van deze oliën toevoegen aan je wasgoed, wanneer je je beddengoed of handdoeken gaat wassen. Zo ruik je altijd lekker naar het voorjaar en houd je deze geur vast in je huis! Vergeet natuurlijk niet om zelf ook naar buiten te gaan. Maak een heerlijke voorjaarswandeling in het zonnetje, of pak de fiets. Het is erg gezond om vaak buiten te zijn. Je neemt vitamine D op, maar ook is het goed voor je nachtrust wanneer je overdag veel buiten bent geweest. Neem eens een picknickmand mee en ga lekker buiten lunchen – heerlijk! Geniet van de geluiden die je om je heen hoort, zoals de vogels die fluiten of lammetjes die in de wei staan. Als dat geen lente-gevoel geeft!

Lente-gerechten
In de lente heb je zin in heel ander eten dan in de winter en herfst. Tijdens de donkere maanden heeft ons lichaam vaker zin in wat zwaardere kost, zoals een lekkere winterse stamppot of een stoofpotje. In de lente hebben we vaker zin in wat lichtere gerechten. Maak een lekkere salade, of maak een gerecht met rabarber of asperges: de echte lente-groenten! Als het weer het toelaat, is een barbecue natuurlijk ook altijd fijn. Lekker lang tafelen buiten met het zonnetje dat op je hoofd schijnt – een paar lekkere drankjes erbij en goede gesprekken en de lente-avond kan niet meer stuk! Zorg natuurlijk wel voor mooi servies, want geef toe: een maaltijd smaakt éxtra lekker wanneer je het met mooi servies kunt eten. Met het Zo haal je de lente in huis! kun je drankjes en gerechten met stijl serveren. En doordat de serviezen zijn gemaakt van hoogwaardig Premium Bone Porcelain zijn ze schok- en barst-bestendig. Hierdoor is het geschikt voor dagelijks gebruik. Villeroy en Boch biedt verder verschillende exclusieve, hoogwaardige producten, die traditionele handgeschilderde ontwerpen bevatten. Er zit voor iedereen wat tussen, of je nu van een speels, modern, of authentiek ontwerp houdt. Villeroy en Boch biedt naast hoge kwaliteit ook een exclusief design en heeft een ruim aanbod aan verschillende serviezen, glaswerk en vele accessoires.

Geniet van de lente!

Copyright © 2021 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Schoorsteenbrand aan Manpadweg in Ruurlo
RUURLO - De brandweer van Ruurlo is woensdag 1 december gealarmeerd voor een schoorsteenbrand op de Manpadweg. De melding werd om 17:34 via het P2000......
Lees verder »

Inzameling Voedselbank in Neede op zondag 5 december
NEEDE - "Wat zijn we enorm blij met alle gulle en trouwe voedselbankgevers in Neede. Mede dankzij u konden we afgelopen maand weer flink inkopen doen......
Lees verder »

Duitse vrachtwagen gestrand op de N18 bij Eibergen
EIBERGEN - Een uit Duitsland afkomstige vrachtwagen heeft maandagmorgen voor commotie gezorgd op de N18 bij Eibergen. Het voorwiel van de vrachtwagen......
Lees verder »

Lezing Sint Petersburg in Ruurlo
RUURLO – in een tijd waarin reizen niet meer zo vanzelfsprekend is biedt deze lezing van Sjoerd Kuipers op dinsdag 14 december bezoekers gelegenheid ......
Lees verder »

Zondagmiddagconcert Haytham Safia Qu4rtet
RUURLO – In de aanloop naar de feestdagen organiseert KunstKring Ruurlo op zondagmiddag 12 december een bijzonder concert met verbindende wereldmuzie......
Lees verder »

Keiko vermist in Ruurlo
RUURLO - Sinds zaterdagavond 22.00 uur is poes Keiko vermist vanaf de Morsdijk in Ruurlo. Heb jij Keiko gezien? ......
Lees verder »

Midwinterhoornwandeling in Beltrum op 5 december 2021 afgelast
BELTRUM - Langs deze weg wil de organisatie laten weten dat de midwinterhoornwandeling in Beltrum op 5 december 2021 is afgelast, de aanvullende maat......
Lees verder »

Achterhoekse bodem goed op orde
BERKELLAND - De toestand van de Achterhoekse landbouwbodem is over het algemeen van een goed niveau. De organische stofgehaltes zijn gemiddeld goed, ......
Lees verder »

De Leukste Plekjes In Berkelland
BERKELLAND - In de Achterhoek in de provincie Gelderland ligt op de grens met Twente de gemeente Berkelland. Het is een vrij nieuwe gemeente door een......
Lees verder »

Digitale kerstkaarten maken in bieb
BERKELLAND – Op 8 december worden er in de Bibliotheek Neede en Borculo workshops ‘digitale kerst- en nieuwjaarskaarten maken’ georganiseerd. De deel......
Lees verder »

Agem, Kuster Energy en Amperapark plaatsen zonnelaadstations in de Achterhoek
REGIO - Drie partijen in de duurzame mobiliteit gaan zich samen inzetten voor de realisatie van zonnelaadstations in de Achterhoek. Op deze locaties ......
Lees verder »

Burenhulp: voor een helpende hand in Berkelland
BERKELLAND - Wilt u zich inzetten voor een ander? Zoekt u hulp of contact met een naober als het even niet lukt? Eenmalig, iedere week of alles daart......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen Kletskassa
NEEDE - Wat veur de kleine winkeliers heel normaal is wurdt deur de supermarkten op e bloazen of ze iets nieuws hebt oet e vonden. Het preutje met de......
Lees verder »

Fratsen oogsttied
NEEDE - September is natuurlijk de oogstmoand bie oetstek.De boeren meit nog `n leste snit van `t land. Dit joar was natuurlijk biezonder vruchtboar ......
Lees verder »

Fratsen Park De Stroet
NEEDE - Onlangs tuffen ik met onze bezorgbusse hendig deur de Beltrumse stroaten. Neet vulle volk in de beene en ik mos denken an de familie Dute en ......
Lees verder »

Fratsen gemoffel
NEEDE - Kiek ie ok voetbalwedstrieden op `t EK ?? Dan vin ik `t altied mooi um de aparte dinge te zeen. Zoas `t publiek dat zut dat ze in beeld komp ......
Lees verder »

NUB TV

film: Kijkje op de kermis in Borculo

Uit de krant

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »

Dorps Accommodatie Rietmolen bestaat 10 jaar
 RIETMOLEN – Op 29 mei was het precies 10 jaar geleden dat de Dorps Accommodatie Rietmolen, kort weg DAR, werd geopend. Rob Spikker werd in 2017 voor......
Lees verder »

Willy’s tuin column: De gratis EHBO-doos
BERKELLAND - EHBO met onkruid raar? Nee helemaal niet, je kent het alleen (nog) niet! Onkruid vind ik altijd zo negatief klinken, maar het kan ook hee......
Lees verder »

De woningnood is hoog, er is een groot tekort aan voedselbanken, maar jij kunt helpen.
BERKELLAND - Waar? Gewoon in je eigen tuin. Moeilijk? Nee hoor, kwestie van doen! Hoe? Hier en daar wat rommeltjes laten liggen, een bakje met water n......
Lees verder »