Expositie en wandelen in Haarlo


HAARLO – Het monumentale kerkje in Haarlo (Kluntjespot) is weer open voor publiek. Op de vrijdagmiddagen van 13.30 uur tot 17.00 uur in juli en augustus kunnen belangstellenden het kerkje bezoeken. In de kerk zijn schilderijen te zien. Vanuit de kerk kan men een historische rondwandeling met beschrijving maken in de prachtige natuur. De toegang is gratis. Aan rand van het dorp in Haarlo ( Wolinkweg 19) staat het karakteristieke achthoekige kerkje. In de volksmond bekend als ‘kluntjespot’ naar de vroegere opbergpot voor suikerklonten. De kerk is een rijksmonument en sinds 2015 eigendom van de Stichting Oude Gelders Kerken (SOGK).

Op vrijdagmiddagen in juli en augustus (laatste openstelling 27 augustus) is de kerk open voor bezoek. In de kerk is tevens een kunstexpositie. Het kabinetorgel uit 1765 is zo bijzonder, dat het ook een rijksmonument is. Er wordt zo nu en dan op gespeeld en het zou kunnen dat het orgel bespeeld wordt tijdens een bezoek. Vanuit de kerk kunnen liefhebbers een historische wandeling maken in het buitengebied van Haarlo. De wandeling voert andeaars langs monumenten en historische plaatsen in het buitengebied van Haarlo. De wandeling duurt ongeveer een uur. Routebeschrijvingen liggen in de kerk.
De kerk ligt aan de fietsroute tussen de knooppunten 85 en 86. Het bezoek aan de kerk en de routebeschrijvingen zijn gratis. Een gift voor het behoud van de kerk wordt op prijs gesteld. Alle informatie vindt je tevens op http://www.kluntjespot.nl

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven