Lezing ‘Op zoek naar leven in een evoluerend heelal’


RUURLO – op vrijdag 8 oktober biedt wetenschapsjournalist en publicist Govert Schilling bij KunstKring Ruurlo zijn toehoorders een boeiende presentatie over het fascinerende heelal. De lezing vindt vanaf 20.00 uur plaats in de theaterzaal van het Kulturhus aan de Nieuweweg 5 in Ruurlo.

Ontdekkingsreis
Govert Schilling is met zijn kennis en bevlogenheid de ultieme gids op deze wervelende ontdekkingsreis door ruimte en tijd. Van onze aarde tot aan de grenzen van de kosmos, en van de oerknal waarmee alles 13,8 miljard jaar geleden begon tot de verre toekomst van het heelal. De oerknal, waarmee het uitdijende heelal miljarden jaren geleden ontstond, spreekt enorm tot de verbeelding, maar gaat ook ons voorstellingsvermogen te boven. Govert Schilling rekent af met vele misverstanden die er bestaan rond al deze kosmologische kwesties. Daarbij staat hij vooral stil bij onze bijzondere plaats in dat grote geheel, onze intieme verbondenheid met de kosmos en de sterrenkundige speurtocht naar mogelijk andere levensvormen in het heelal.

Op zoek naar leven
De mens is altijd op zoek naar buitenaards leven maar misschien zijn we zelf wel ‘aliens’. Vrijwel aan de lopende band worden er nieuwe planeten bij andere sterren ontdekt, in sommige gevallen zelfs al planeten waarop water zou kunnen voorkomen. Het leven op aarde is nu nog raadselachtig maar waarschijnlijk niet uitzonderlijk. Hoever zijn we in onze speurtocht naar buitenaardse beschavingen? Met toekomstige telescopen wordt misschien al binnen enkele jaren buitenaards leven gevonden.

Govert Schilling:
Is een gerenommeerd wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, waarvan sommige zijn vertaald in het Engels, Duits en Chinees. Over de ontwikkelingen in de astronomie geeft hij regelmatig op radio maar ook op televisie toelichting.
Voor zijn werk op het gebied van de popularisering van de sterrenkunde ontving Govert Schilling diverse prijzen en onderscheidingen waaronder de Simon Stevin-kijker van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde, samen met astronaut Wubbo Ockels (1989). In 2007 werd planetoïde (10986) Govert naar hem vernoemd door de Internationale Astronomische Unie.
Website Govert beheert een eigen uitgebreide sterrenkundige website met nieuws en achtergrondinformatie over sterrenkunde en ruimteonderzoek: https://www.allesoversterrenkunde.nl

Boekenhoek
In de pauze kunnen boeken van Govert Schilling gekocht en/of gesigneerd worden. Meer informatie is te vinden op de website van de KunstKring.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven