Eibergen verrassende winnaar 7e competitie klootschieten


BERKELLAND – Op het parkoers in Zieuwent wisten zowel Eibergen als ’t Broek verrassend koploper Zwolle voor te blijven. ’t Broek, de organisator van deze competitie, was uitgeweken naar Zieuwent om de diversiteit van de parkoersen te vergroten. Dit pakte goed uit voor de mannen uit Ruurlo. Zwolle was zeker niet ondermaats bezig maar moest ditmaal haar meerdere erkennen in de nummers 6 en 4 in de tussenstand. Zwolle liep wel verder uit op nummer 2 Klein Dochteren. Eibergen deed goede zaken in Zieuwent door 1e te worden. De achterstand op Zwolle 2 werd met maar liefst 8 schoten verkleind en bedraagt nu nog maar 1 schot. De laatste competitie van dit kalenderjaar startte in een wat mistige omgeving om 13.00 uur. Dit was maar goed ook want nu was iedereen voordat het echt donker werd de finish gepasseerd.

Minder meters
Eibergen werd met 49 schoten eerste voor ’t Broek dat ook 49 schoten maar minder meters over de finish had. Koploper Zwolle noteerde 50 schoten en werd derde. Respelhoek, Klein Dochteren en Respelhoek 2 kwamen allen met 54 schoten binnen en werden respectievelijk 4e, 5e en 6e. Zwolle 2 volgde met 57 schoten voor ’t Broek 2 en Onderlingen die beide met 58 schoten volgenden. Zwolle 3 sloot de rij met 60 schoten. Respelhoek ziet ’t Broek in het tussenklassement naderen op 2 schoten. Eibergen is door de goede prestatie ’t Broek 2 gepasseerd en staat nu 6e in de 1e klasse.

Kleine verschillen
In de 2e klasse waren de verschillen klein ditmaal. Eibergen 2 (58 schoten) wist verrassend te winnen en naderde Heksenkring (64 schoten en een 7e plaats) op 1 schot in het tussenklassement. Dijkhoek noteerde 60 schoten en eindigde 3e. Onderlingen 2 de nummer twee in deze klasse moest ditmaal met 61 schoten en een 4e plaats tevreden zijn. De Mölle wist de goede prestatie van de vorige competitiewedstrijd niet te herhalen en werd met 66 schoten 8e in de tweede klasse. Op een heel ander niveau presteerde Dijkhoek 4 opmerkelijk goed. De vaste hekkensluiter in de 6e klasse wist ditmaal met 79 schoten eens niet laatste te worden. De dames van dit team waren hier zichtbaar blij mee.
Komende weken ligt de competitie even stil en staat het kersttoernooi (Respelhoek) en het nieuwjaarstoernooi (Exel) gepland. De volgende competitie staat gepland op 22 januari bij vereniging Zwolle.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven