College stemt in met bouw appartementen op locatie Busplein/Oudestraat in Neede

NEEDE – Het college van B&W wil meewerken aan een plan voor de bouw van een appartementencomplex in het centrum van Neede. Het gaat om 30 appartementen op de locatie Oudestraat/Hofmaat/Busplein.

Het verzoek om de appartementen te mogen bouwen is van Bouwbedrijf Klomps. Onder de naam ‘Hof van Neede’ wil Bouwbedrijf Klomps appartementen realiseren die aansluiten bij de wensen van senioren.

Wethouder Maikel van der Neut: “Wij zijn achter de schermen al een tijd bezig met deze plannen en zijn blij dat we nu zover zijn dat we onze principemedewerking kunnen toezeggen. Door dit plan wordt een type woningen toegevoegd, waaraan in Neede behoefte is en ontstaan er tegelijk doorstroommogelijkheden. We hopen dat de huidige woningen van de senioren weer kansen bieden voor starters of gezinnen. Verder is dit plan een goede impuls voor het verbeteren van een prominente locatie in het centrum van Neede.”

Ontwikkeling van hele locatie
Er zijn een paar mogelijke varianten voor dit nieuwbouwplan. Het college geeft de voorkeur aan de variant waarbij de hele locatie wordt ontwikkeld. Dit gebeurt door de bouw van in totaal 30 appartementen in 3 losstaande/zelfstandige gebouwen in het gehele gebied tussen de Oudestraat/Hofmaat en het Busplein. Omdat het een belangrijke plek is in het centrum van Neede, zet het college in op een totale ontwikkeling van de locatie en stelt het een aantal voorwaarden. Die moeten zorgen voor een goede stedenbouwkundige kwaliteit. Dat houdt onder andere in dat er eisen gesteld worden ten aanzien van het aantal bouwlagen, de inrichting van de openbare ruimte en het handhaven van beeldbepalende bomen.

Meer ruimte voor nieuwbouw
Het besluit om mee te willen werken aan deze plannen past in het gemeentelijke beleid om in alle kernen woningbouw mogelijk te maken voor diverse doelgroepen.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “College stemt in met bouw appartementen op locatie Busplein/Oudestraat in Neede”

  1. Een geweldig plan. Vanwege de doelgroep ga ik er vanuit dat deze appartementen worden gebouwd als sociale huurwoning en
    energie neutraal worden gebouwd. Kunnen we ons huis verkopen en komt er een mooie eensgezin woning vrij. Succes.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven