OBL/BBB heeft ontzettend veel sympathie voor de actie van Kringloopwinkel Warm in Ruurlo


BERKELLAND – Ondernemend Berkelland, de partij van de zittende raadsleden Bennie Morsink en Fred van der Holst, kondigde eind 2021 aan bondgenoot te worden van de BBB (BoerBurgerBeweging). Inmiddels is er een nieuwe facebookpagina van de partij en lijken zich nieuwe namen aan te sluiten bij de partij die werd opgericht door Erik Roosenboom.

Statement rondom Kringloopwinkel Warm
Afgelopen vrijdag hield Kringloopwinkel Warm in Ruurlo de gemoederen flink bezig. Ondanks de sluiting van de niet essentiële winkels ging het bedrijf vrijdag toch open. De gemeente Berkelland had de ondernemers eerder al gewaarschuwd en legde dan ook een dwangsom van 5.000 euro op. De berichtgeving hierover leverde een enorm aantal reacties op. Er werd zelfs een donatie actie gestart om de boete bij elkaar te brengen. OBL/BBB liet ook van zich horen “Genoeg is genoeg!”. Staat er te lezen op de facebookpagina van de partij. “Onze ondernemers horen weer te mogen ondernemen. Het is voor onze ondernemers heel moeilijk het hoofd boven water te houden. OBL/BBB heeft ontzettend veel sympathie voor de actie van Kringloop Warm Ruurlo. Aan het landelijke beleid kunnen wij helaas niets veranderen. Maar wij zijn tegen het handhaven op onze ondernemers die hun deuren openen. Onze samenleving hoort niet op slot”.

Deel dit artikel:

6 gedachten over “OBL/BBB heeft ontzettend veel sympathie voor de actie van Kringloopwinkel Warm in Ruurlo”

  1. Regels zijn regels daar heeft iedereen zich aan te houden Geef dan geld aan ondernemers die zich wel aan de regels houden en het ook moeilijk hebben

  2. Kan mij onmogelijk voorstellen dat BBB blij is met deze populistische reacties en gebrek aan solidariteit. Alle ondernemers moeten zich houden aan de regels (hoe bizar ze ook mogen zijn) en dan als politieke partij sympathie uitspreken voor die ene ondernemer die na meerdere waarschuwingen denkt bepaalde privileges te hebben die andere ondernemers niet hebben is niet chique en ondermijnt het collectief. OBL had beter een samenwerking met Forum kunnen vormen. Een flinke valse start.

  3. Top reactie! Ondernemers zijn van groot belang voor een regio. En een kringloopwinkel is er voornamelijk voor mensen die het toch al moeilijk hebben. Ondernemers houden de samenleving bij elkaar en de economie draaiend.
    Daarbij loopt het aantal besmettingen weer op – net als vorig jaar – wat aantoont dat de lockdowns niet werken.

    Aangezien we niet meer via een referendum ons ongenoegen kunnen uiten laten we graag op een andere manier zien dat veel mensen klaar zijn met dit anti-wetenschappelijke beleid van onze landelijke overheid.

    En dan laat ik het optreden van de handhavers in deze nog buiten beschouwing.

    Top dat OBL/BBB dit steunt!

  4. Regels zijn regels. Bij appie botsen ze tegen elkaar op, alleen houdt de overheid zich nergens aan en mag de dochter van de koning ongestoord haar verjaardag vieren. Het moet stoppen. Heel veel mensen naar België en Duitsland om te eten en shoppen. Nee 800 ic bedden weg bezuinigen, dat is de reden waarom hier alles dicht moet.
    Ik steun deze nieuwe partij, want in Berkeland/evenals Nederland is het een corrupt zooitje. Hopelijk gaat er iets veranderen bij deze nieuwe partij die het landelijk prima doet.

  5. was vorige week bij de coop in borculo leek wel een speeltuin zoveel kinderen .gooi die winkels toch los want niemand houd zich aan de regels .dus wat maakt het nog uit kunnen de winkeliers ook weer wat verdienen

  6. In de supermarkten mag je man aan man lopen niemand kijkt ergens naar. Maar je mag niet naar een kringloop winkel heen waar hooguit 20 man daags komt het is toch te zot voor woorden. In de vakantie kun je nergens heen met de kinderen in Nederland, want alles zit dicht.
    Terwijl in nordhorn staan er honderden (Nederlanders) in de rij te wachten voor het dierpark, en terecht ook want niemand kan ergens heen met de kinderen!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven