Boer (D66) zeer kritisch “Waarom maakte college niet eerder einde aan verrotte bestuurscultuur”


BERKELLAND – Dinsdagavond behandelde de gemeenteraad het voorstel Renovatie Zwem- en Sportaccommodatie ’t Timpke. Het werd een debat op het scherpst van de snede. Een paar uur voordat de vergadering begon had wethouder Anjo Bosman haar ontslagbrief ingeleverd bij de voorzitter van de raad, burgemeester Joost van Oostrum. Deze had de brief echter niet meteen doorgezonden naar de raadsleden, waardoor zij het vertrek van de wethouder via de media moesten vernemen. Van Oostrum gaf toe hierin nalatig te zijn geweest en bood daarvoor zijn excuses aan.

Allemaal maar laten gebeuren 
De oppositie rekende hard af met de gang van zaken. Han Boer (D66) was zeer kritisch. Hij verweet het gehele college dat ze Bosman veel te lang hebben laten zitten. “Waarom maakte het college niet eerder een einde aan een verrotte bestuurscultuur” Sneerde Boer. Hij somde tal van dossiers op waarbij Bosman opzichtelijk de mist in ging: Sporthal Ruurlo, Simmelink, PMD container en nu ’t Timpke. “Het college had veel eerder in moet grijpen. Het ging van debacle naar debacle. Onze uitstraling van een stabiele sterke plattelandse gemeente met regionale uitstraling en allure heeft plaatsgemaakt voor een gemeente waar men, ook bij organisaties waar wij mee te maken hebben, om lacht of de schouders om ophaalt”. Was Boer zijn conclusie. 

Bijval Boxem (VVD)
Han Boer kreeg bijval van VVD fractievoorzitter Hans Boxem. Het college had dit volgens hem veel eerder moet constateren. “We moeten hier in de toekomst ook duidelijke afspraken over maken. Daarbij moeten we denken aan de competenties van onze bestuurders”. Boxem ergerde zich eveneens aan de uitlatingen van politici in de media. “We moeten zeer zorgvuldig zijn met onze uitingen in de media. Er wordt op dit moment van alles geroepen richting de pers en op social media. Dat komt de bestuurskracht niet ten goede”. 

Zwarte bladzijde voor gemeente bestuur
Boxem omschrijft alles wat zich de afgelopen week afspeelde als een zwarte bladzijde. “Niet alleen voor oud wethouder Bosman, maar voor het hele gemeente bestuur van Berkelland”. Betsy Wormgoor (PVDA) vindt het handelen van Bosman een aanfluiting. “Ze uit zich vanavond wel in de media, maar zit hier niet bij ons in de vergadering. Via het tweede scherm is Bosman op dit moment gewoon campagne aan het voeren. De fractie van gemeentebelangen moet zich schamen”. Boxem is dat met de PVDA politica eens “Als je, zoals Bosman, geknipt en geschoren bent is het heel verstandig om je even een tijdje stil te houden. Dit geldt niet alleen voor Bosman maar ook voor haar partij”. Bosman liet vanavond weten lijsttrekker en wethouderskandidaat te blijven voor haar partij. 

Morsink wil dat college verantwoording neemt
Bennie Morsink (OBL) vindt het onbegrijpelijk dat het college nooit iets heeft gedaan aan de incapabele Bosman. “Anderzijds snap ik dat ook wel, CDA vond Gemeentebelangen maar wat makkelijk, immers loopt deze partij altijd maar achter het CDA aan. Wij hebben al jaren gewaarschuwd voor de blunders van Bosman. Als het college naar ons had geluisterd had deze blunder bij ’t Timpke kunnen worden voorkomen”. Morsink wilde dat het college zijn verantwoording nam in deze, maar wethouder Van der Neut deed dit af met “Dat is de strekking van meneer Morsink”. Bij deze opmerking van de wethouder schudde Morsink lachend zijn hoofd. 

Voorstel aangenomen, college verlamd
Het voorstel om zes ton vrij te maken voor de renovatie van ’t Timpke, waar de vergadering uiteindelijk omdraaide, werd aangenomen. Het college gaat nu verder zonder Bosman. “En vanaf 1 april ook nog zonder Van der Neut”. Zei Andra Weg (GroenLinks). Burgemeester Van Oostrum gaf aan dat de komende tijd bekeken zal worden hoe het college verder zal gaan en of er nog aanvulling nodig is. 

 

 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Boer (D66) zeer kritisch “Waarom maakte college niet eerder einde aan verrotte bestuurscultuur””

  1. In den beginne dacht ik nog dat die anjo b. wel okee was, want toenmalig wethouder han . gaf 20 miljoen € van ONZE nuongelden(43 miljoen€) aan de vng of bng(hij had nog wel 10 miljoen meer willen geven)en volgens anjo hadden die ook wel anders besteed kunnen worde. Jaaaahhh, maar toen ik deze dame een kattebelletje schreef dat ze ook alle inwoners van berkulland 1000 € kon geven bleef het héél stil. Edoch de simpele berkullanders vonden dit én masse ook maar een stom idee, WANT DAT MAAKT ZE UT TOCH OOPPHH. Verder ingaand op dit stukkie is dit naturlijk weer volksverlakkerij van joost van oh? en die van der neut, onze eigen cora en hans van b. mag bij het volgende college zijn woorden waar maken door die gbb buiten de deur te houden.

  2. Ik snap niks van Gemeente Belangen en het Gemeente bestuur in Berkelland. Meerdere wethouders zijn afgelopen jaren voortijdig opgestapt in Berkelland.

    Mw. Bosman krijgt nu zeker royaal wachtgeld.

    Wie gaat dat betalen…. U… als Boer of Burger Berkelland.

    Toon lef…

    Stem bij de komende verkiezingen op de OBL BBB

    https://ondernemendberkelland.nl/

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven