CDA Berkelland stelt schriftelijke vragen over commotie rondom Needse bingo


NEEDE – De bingo welke wekelijks door de Needse Schutterij werd georganiseerd kan voorlopig niet door gaan. De gemeente Berkelland heeft de bingo verboden. “Wij gaan in gesprek met de vereniging omdat er binnen de Wet op de kansspelen mogelijkheden zijn om een bingo te organiseren”. Liet de gemeente bij monde van Henny Roos gisteravond weten. “Helaas mag dat niet in een horecagelegenheid”. Aangezien de Needse bingo plaats vond bij De Olde Mölle ligt deze nu dus stil. Het bericht schoot flink in het verkeerde keelgat bij veel mensen. Op facebook en via de site van Nieuws uit Berkelland werd massaal gereageerd. Er is nu ook reactie vanuit de politiek.

CDA stelt vragen
Patricia Oostendarp is totaal verbaast “Het Berkellandse CDA heeft via de media vernomen de Needse schutterij niet meer op de locatie de Olde Mölle een bingo mag organiseren. De Drank- en Horecawet staat een dergelijk kansspel in een horecagelegenheid niet toe. Wij vinden het belangrijk dat de tradities gewaarborgd worden in onze gemeente. En de bingo is, wat het CDA betreft, cultureel erfgoed aangezien veel inwoners tientallen jaren van deze traditie gebruik maken”. Zo lezen we in de vragen die gesteld zijn aan het college. Het CDA vraagt zich de volgende zaken af:  “Is het artikel over het intrekken van de vergunning uit NUB een juiste weergave van de feiten? Heeft het college (of een andere entiteit) handhavend opgetreden tegen het organiseren van de bingo op de locatie Olde Mölle te Neede? Kan het college aangeven waarom, na jarenlang gedogen van de bingo op de locatie Olde Mölle Diepenheimsweg te Neede, de vergunning is ingetrokken? Kan het college aangeven of er mogelijkheden zijn om de situatie tijdelijk te gedogen totdat de Needse schutterij (de partij die de bingo organiseert) een andere locatie heeft gevonden? Ziet het college oplossingen om deze bingo te behouden? Wordt hierover het gesprek aangegaan met de Olde Mölle? Is er de mogelijkheid om de bingo op de huidige locatie wel doorgang te bieden en wat is daarvoor nodig?”. Het college van B & W in Berkelland heeft 14 dagen de tijd om de vragen van het CDA te beantwoorden. 

 

Deel dit artikel:

4 gedachten over “CDA Berkelland stelt schriftelijke vragen over commotie rondom Needse bingo”

 1. Daar zal wel weer een duur onderzoek op losgelaten worden.
  Uitkomst zal waarschijnlijk zijn dat gemeente volledig in haar recht stast.
  Het is immers altijd al zo geweezt dat wie betaald, bepaald(de uitkomst)
  Ben benieuwd wat de gemeente voor alternatieve locatie heeft om een bingo te organiseren.
  Het dorpshuis is immers wegbezuinigd en gesloopt.

 2. Als er een Amtenaar toevallig langs rijd na al die jaren waar een président is geschapen en die er handhaving op af stuurd hoe zit he dan in elkaar als mens??
  kom je uit dat dorp nee anders had je daar al jaren van geweten .
  Dus wat is het probleem een goeie voor de Burger vader van deze mensen dit mag natuurlijk niet verloren gaan een nutteloos gediscussieer
  Over iets wat al 30 jaar bestaat .

 3. Jan van Dijk

  Te bezopen voor woorden, al sinds mensenheugenis wordt er iedere maandag Bingo gespeeld bij de Olde Molle, je doet er mensen plezier mee en de Needse Schutterij kan zich zelf bedruipen, al jaren lang, oftewel die hebben geen subsidie nodig om te blijven doen wat ze al een eeuwigheid doen. Wie heeft hier nu last van? En voor het café toch ook een kleine bijdrage qua omzet in deze voor hun ook barre tijden. Ga je druk maken over dingen die meer prioriteit hebben, gemeente.

 4. Dinie Haarman

  Hoe is het mogelijk, mag een casino wel gokken en drank verkopen? Of in een kantine van een sportvereniging, daar gebeurd het ook.
  Geef A.U.B. duidelijkheid waarom het niet bij de Olde MÖlle niet mag.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven