Expositie cursisten KunstKring Ruurlo


RUURLO – van 4 april t/m 27 april 2022 is er een overzichtstentoonstelling van de eigen cursisten van KunstKring Ruurlo. De expositie is op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur te bezichtigen in het Kulturhus, Nieuwe Weg 5. Toegang is gratis.

Bijzondere cursusjaren
Ook de cursusleiders en cursisten van KunstKring Ruurlo hebben de afgelopen twee jaar vaak moeten schakelen in verband met de coronapandemie. De KunstKring heeft zo goed als mogelijk de geplande cursussen door laten gaan, maar dit was niet altijd eenvoudig. Het was steeds een paar weken les en dan weer voor een paar weken dicht, dan weer lessen volgen, waarop een lockdown volgde. Het atelier was aangepast aan 1 ½ m afstand, men moest mondkapjes dragen bij verplaatsing en ook hier ontkwam men niet aan het controleren van de QR-toegangscode, wat toch wel voor enige opschudding en discussie zorgde.

Trouw
Toch bleven de cursisten trouw de lessen volgen als dat mogelijk was. De één om eens te proeven aan beeldhouwen, schilderen of één van de vele andere cursussen die de KunstKring Ruurlo te bieden heeft, de ander om zich nog verder te ontwikkelen en te verdiepen in een bepaalde techniek.

De moeite waard!
Het resultaat van alle inspanningen mag er wezen en is dan ook zeker de moeite waard om te komen bezichtigen. De expositie is zeer divers en opgebouwd uit de kunstwerken van de cursussen Beeldhouwen, Boetseren, Tekenen, Portretschilderen, Kalligraferen, Aquarel of acryl schilderen, Wolvilten en Olieverf schilderen.

Feestelijke opening
Er zal een feestelijke opening zijn op vrijdag 1 april om 16.00 uur, waarbij voor het eerst in lange tijd geen limiet geldt voor het aantal bezoekers, dus iedereen is van harte welkom om erbij aanwezig te zijn. Voor wie overweegt ook zelf eens een cursus de volgen biedt de opening een uitgelezen kans om te zien wat er mogelijk is bij de verschillende cursussen en met cursisten te praten over hun ervaringen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven