Inwoners met een laag inkomen kunnen zich aanmelden voor een meedoen bijdrage


BERKELLAND – De gemeente Berkelland wil dat alle inwoners mee kunnen doen in de samenleving. Gebrek aan geld mag geen reden zijn om niet mee te doen aan culturele, sociale, sportieve, recreatieve of educatieve activiteiten. De gemeente heeft daarom, in samenwerking met Fijnder, een meedoenarrangement voor volwassenen. Volwassen inwoners van Berkelland met een laag inkomen (tot 110% bijstandsnorm) komen in aanmerking voor deze regeling. Een inwoner krijgt een bijdrage van € 300,- per jaar. De regeling loopt nog tot 1 september 2022.

Wat kan ik doen met de bijdrage?
U kunt gebruik maken van het aanbod van verschillende verenigingen en ondernemers. Zij bieden u activiteiten of producten aan, soms met korting. Voorbeelden kunnen zijn: een lidmaatschap bij een sportvereniging, gitaarlessen of wandelschoenen.

Hoe kan ik een aanvraag doen?
Om voor het meedoenarrangement in aanmerking te komen kunt u contact opnemen  met Fijnder door te bellen naar 0544-474200. Zij bekijken of u voldoet aan de voorwaarden. U kunt ook meer informatie lezen op: http://berkelland.forus.io/explanation.

Hoe kan ik de bijdrage besteden? 
Voor het meedoenarrangement is er een app. Het bedrag van € 300,- is alleen te besteden bij aanbieders, activiteiten en producten in de meedoenapp.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven