Lijsttrekker in beeld: Jan Zappeij wil met Berkellandse Burgerpartij grootste lokale partij van Berkelland worden


BERKELLAND – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen spreekt Nieuws uit Berkelland elke dag een lijsttrekker. Vandaag: Jan Zappeij. Hij noemt zich zelf een politieke ‘herintreder’. Eerder zat hij al voor D66 in de gemeenteraad van de voormalige gemeente Borculo en later was hij namens de PVDA zowel lijsttrekker als wethouder. Inmiddels acht hij het nodig dat er een nieuwe lokale partij bij komt in de gemeente politiek. “Gemeentebelangen en haar wethouder hebben politieke zelfmoord gepleegd”. Zegt hij. Daarbij vindt hij het frappant dat geen van de 7 partijen in actie is gekomen tegen de energietransitie, terwijl er toch grote opstand was. “Jaren hoor je ze niet en nu de laatste weken vinden ze in eens overal wat van”. Zappeij is helder, hij wil de grootste lokale partij van onze gemeente worden.

Vandaag kwam onderstaand persbericht binnen van de Berkellandse Burgerpartij

Berkellandse Burgerpartij: Gemeentesubsidie voor het energieneutraal maken van sportaccommodaties
De energiekosten rijzen momenteel de pan uit. Huishoudens worden geconfronteerd met energierekeningen die honderden euro’s hoger uitvallen. Maar ook al die verenigingen in Berkelland die een eigen accommodatie hebben, en dat zijn vooral sportverenigingen, hebben te maken met deze extreme verhogingen. Terwijl al die verenigingen al te kampen hebben met de negatieve gevolgen van de Coronacrisis, krijgen ze nu ook nog eens een torenhoge energierekening voor de kiezen. De Berkellandse Burgerpartij vindt dat hier iets aan gedaan moet worden, want financieel gezonde sportverenigingen zijn van groot belang voor de samenleving. En het substantieel verhogen van de contributies is ook ongewenst, zeker nu de inflatie de pan uitrijst.

In het verkiezingsprogramma is daarom het voorstel opgenomen om een Berkellandse subsidieregeling te maken die de verenigingen financieel kan ondersteunen bij het doorvoeren van isolatiemaatregelen en het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen. Dat is goed voor het milieu en goed voor de vereniging. En het is slecht nieuws voor dictator Putin. Verder is de Berkellandse Burgerpartij er voorstander van dat de motorische vaardigheden van de jeugd regelmatig worden getest. De Sportfederatie Berkelland doet dit nu al op veel scholen, maar het zou op alle scholen ingevoerd moeten worden. Bij deze test hoort vervolgens ook een programma om de motorische vaardigheden te verbeteren van kinderen die minder goed scoren. Het is gebleken dat dit al in enkele maanden lukt, waardoor de kansengelijkheid en de fitheid van kinderen toeneemt. De Berkellandse Burgerpartij bepleit in het verlengde hiervan ook nog de invoering van een Talenttest voor sportief aangelegde kinderen. Deze test is door de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) ontwikkeld. Lijsttrekker Jan Zappeij “Extra aandacht voor talent past binnen een vitaal sportbeleid. Doen dus!”.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Lijsttrekker in beeld: Jan Zappeij wil met Berkellandse Burgerpartij grootste lokale partij van Berkelland worden”

  1. Misschien kunnen de partijen als sport het klootschieten promoten. Dan heb je geen eigen accommodatie nodig en heb je dus ook geen energiekosten en zijn isolatiemaatregelen, zonnepanelen en warmtepompen overbodig. Dat is pas energieneutraal! De sport wordt in Berkelland beoefend op rustige openbare binnenweggetjes en die liggen er voldoende. De enige kosten zijn een lidmaatschap, vervoer, kleding, schoeisel en vertering. 👍👍

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven