Regels huis-aan-huis acties, collectes en inzamelingen


BERKELLAND – In onze gemeente ontstaat regelmatig onrust omdat het collectanten aan de deur komen. In de afgelopen jaren was het vooral de lepra stichting die tot twee keer toe grote onrust veroorzaakte in Berkelland. De gemeente Berkelland plaatste deze week een bericht op haar website waarin duidelijk de kaders van het collecteren in Berkelland staan vermeld.

Bericht gemeente Berkelland:

Wilt u geld of goederen inzamelen voor het goede doel? Dan is hiervoor toestemming van de gemeente nodig. Dit geldt ook voor het verkopen van bijvoorbeeld etenswaren voor het goede doel. Ook voor wervingsacties is toestemming van de gemeente nodig.

Daarnaast hebben wij nog de volgende regels:

  • Inwoners krijgen maximaal 2x in de week iemand aan de deur voor het goede doel
  • Tijdens die 2x per week komt er maximaal 1x iemand met een collectebus

In Berkelbericht staat elke week welke landelijke collectes en plaatselijke acties er zijn. U kunt onder Collectes & acties lezen wat u kunt verwachten.

Alle landelijke acties zijn te vinden in het collecte- en wervingsrooster
Wilt u weten wanneer u een goed doel aan de deur kunt verwachten? Of twijfelt u of de collectanten bij u aan de deur wel echte collectanten zijn? Op www.cbf.nl/collecte-en-wervingsrooster vindt u een overzicht van alle toegestane collectes en wervingsacties. 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven