Schrijfchallenge ‘Vrijheid geef je door’


BERKELLAND – In samenwerking met Barbara Pavinati (Rabarbara) organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek een schrijfchallenge met het thema ‘Vrijheid geef je door’. De winnaar van deze uitdaging wint een jaar lang gratis lezen. Rabarbara helpt je met schrijftips tijdens een gratis ‘Schrijfraad’ op donderdag 14 april. De deadline voor deze challenge ligt op donderdag 5 mei, 12.00 uur.

Wat betekent vrijheid voor jou?
Jouw verhaal of gedicht mag over vrijheid in de breedste zin van het woord gaan. Over het ventileren van je mening op Facebook, maar ook over mensenrechten of oorlogen. De Bibliotheek Oost-Achterhoek daagt je uit jouw visie op vrijheid vast te leggen op papier. Je mag elke vorm kiezen, als je je gevoel over vrijheid maar kwijt kunt. Kies je voor een gedicht? Of voor een column? Of wellicht toch een kort verhaal? Voel je vrij het verhaal of het gedicht te schrijven dat in je leeft.

Schrijfraad geeft gratis tips
Kruip achter je laptop en typ een verhaal of gedicht van maximaal 700 woorden. Wil je wat schrijftips ter inspiratie, dan kun je gratis deelnemen aan Schrijfraad van Rabarbara op donderdag 14 april (tussen 10.00 en 12.00 uur). Aanmelden hiervoor kan via de website www.oostachterhoek.nl/schrijfchallenge. Mail je verhaal uiterlijk donderdag 5 mei 2022 (12.00 uur) naar de Bibliotheek. Het mailadres is eveneens te vinden op www.oostachterhoek.nl/schrijfchallenge.

Hoofdprijs: een jaar lang gratis lenen
De deskundige jury buigt zich over je verhaal of gedicht. De winnaar gaat naar huis met een jaarabonnement van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Daarnaast zijn er aanmoedigingsprijzen in de vorm van bibliotheektassen met leuke inhoud. En de mooiste verhalen of gedichten mogen in de Bibliotheek tijdens ‘Schrijfraad’ voorgedragen worden, als één van de activiteiten ter gelegenheid van de vrijheidsactiviteiten. Daarnaast publiceren we de beste verhalen op onze site. Heel veel succes!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven