Eerste clinicdag rolstoelbasketbal op Assink lyceum in Eibergen


EIBERGEN – Op dinsdag 8 maart ging de eerste clinicdag rolstoelbasketbal verzorgd door de Basketbal Experience NL van start op Het Assink lyceum in Eibergen. Deze clinic is tot stand gekomen door inzet van de Sport Federatie Berkelland (SFB) en met behulp van geld uit de Inclusie Agenda van de gemeente Berkelland. Het is de bedoeling alle voortgezet onderwijsscholen in Berkelland te bedienen met deze clinics tijdens de gymlessen. Om zo de jongeren meer te weten te laten komen over het hebben van een beperking en het aangepast sporten.

In de les leerden de jongeren hoe zwaar het is om zonder je benen te gebruiken in een rolstoel te klimmen. Ook leerden ze: hoe om te gaan met mensen met een beperking, hoe om te gaan met de rolstoel zelf en dat sporten voor mensen met een beperking heel normaal is. Natuurlijk werd er gebasketbald en dat ging er lekker fanatiek aan toe.

Er zijn enorm veel aangepaste sporten, denk aan rolstoeltennis, -dansen, -rugby, -hockey en dus ook -basketbal. Op http://www.unieksporten.nl staat wat er allemaal te doen is in de buurt. Ook zonder beperking kun je meedoen aan bijvoorbeeld het rolstoelbasketbal.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven