Tweedaagse Workshop Portret Boetseren


RUURLO – op de zaterdagen 21 en 28 mei geeft keramiste Jeanne te Dorsthorst bij KunstKring Ruurlo een workshop Portret Boetseren. Deels in het Kulturhus in Ruurlo en haar atelier in Haarlo.

Verbinding met expositie Good Looking
Keramiste Jeanne te Dorsthorst uit Haarlo is een van de ruim 60 deelnemers aan de expositie Good Looking die van 13 mei t/m 25 juni 2022 wordt gehouden in Galerie de Smidse in Ruurlo. In aansluiting daar op geeft zij graag een workshop Portret Boetseren. Omdat het onmogelijk is om in één dag een portret te boetseren is de workshop uitgesmeerd over twee dagen. De deelnemers worden ontvangen in het atelier van de KunstKring in het Kulturhus en bezoeken na de koffie de expositie Good Looking in galerie De Smidse en de Dorpskerk. Na de lunch vertrekken zij naar het atelier van Jeanne waar zij beginnen met het echte werk. Op 28 mei werken zij verder aan de kop en maken hem af zodat die kan worden gebakken.

Oog van de camera
Jeanne’s roots liggen in het noorden van Nederland. Daar was zij jarenlang als professioneel fotograaf werkzaam. Door het oog van haar camera leerde zij kijken naar mensen en de mens is nog steeds het favoriete onderwerp in haar beeldend werk. Op het gebied van keramiek volgde zij sinds het jaar 2000 meerdere cursussen, waaronder twee jaar portret boetseren bij kunstenaar Cees Willemsen. In 2007 rondde Jeanne de driejarige Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda succesvol af. Sindsdien neemt zij deel aan exposities in binnen- en buitenland en geeft zij workshops in haar eigen atelier. Met haar beelden legt Jeanne emoties vast in ‘driedimensionale plaatjes’. Het is kenmerkend voor haar karakters dat ze echt en emotioneel zijn. Het gaat om zeggingskracht, maar zeker ook om de vorm waarmee zij haar verhaal wil uitbeelden. Zij maakt figuratieve handgevormde keramiek.

Opzet workshop
De workshop Portret Boetseren op zaterdag 21 en 28 mei is voor mensen die al vaker met klei hebben gewerkt en die het fijne willen weten over het maken van een portret. De eerste dag wordt de basis opgezet en daarbij wordt goed gekeken naar vorm, rondingen en vlakken. De tweede dag wordt er verder ingegaan op de verdeling en het boetseren van de ogen, oren, neus en de mond enz. De deelnemer kan kiezen tussen het maken van een portret naar eigen foto’s, of vrij werk. Als voorbeeld gaan we uit van het ‘perfecte‘ hoofd. Aan de hand van eigen foto’s, kijk je dan naar de vorm en het karakteristieke van jouw eigen model. Een interessante manier om goed te leren kijken en dat dan vervolgens om te zetten in klei.

Heb je belangstelling om aan deze unieke workshop mee te doen meld je dan per direct aan. De inschrijving sluit uiterlijk 15 mei. Om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven is het aantal deelnemers beperkt. Voor meer informatie en aanmelden zie www.kunstkringruurlo.nl/cursussen

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven