Evelien Daalwijk lost Bennie Morsink af als fractievoorzitter OBL/BBB


BERKELLAND – Maandagavond is er binnen de OBL/BBB fractie gestemd voor een nieuwe fractievoorzitter. Evelien Daalwijk uit Geesteren, die tijdens de verkiezingen in maart ruim 900 voorkeurstemmen kreeg, is de nieuwe fractievoorzitter. “Dat we hebben gekozen niet verder te gaan met Bennie Morsink als fractievoorzitter is een samenhang van factoren”. Laat Bouke Winters namens de fractie weten. “Maar we moeten doen wat het beste voor de partij is. En Evelien Daalwijk heeft met ruime voorkeur het vertrouwen fractievoorzitter te mogen zijn. OBL/BBB wil met Evelien Daalwijk als fractievoorzitter weer verder gaan om het volk zo goed mogelijk te vertegenwoordigen”.

Wrijving
Vrijwel direct na de verkiezingen ontstond er wrijving binnen de vijfkoppige fractie van OBL/BBB. Hierdoor liep de winnaar van de verkiezingen deelname aan de coalitie onderhandelingen mis. De partij liet toen nog weten de rijen te hebben gesloten en door te gaan met Morsink als fractievoorzitter. Hier is men dus nu op teruggekomen. 

Onvoldoende vertrouwen dat OBL de stabiliteit kan geven voor een stabiele coalitie

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Evelien Daalwijk lost Bennie Morsink af als fractievoorzitter OBL/BBB”

  1. Succes, de kloof tussen gemeente Berkelland en de boeren in Berkelland is de afgelopen jaren heel groot geworden. Ik snap nX van het bestuur, de vele afstandelijke ambtenaren en het gemeentelijke beleid dat het platteland met haar bewoners vergeten is.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven